Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance opgaveregisseur / programmanager duurzaamheid (zzp)

Geplaatst 9 feb. 2023
Project ID: YIS 9127988
Plaats
Maasdam, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 apr. 2023
Einde: 3 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 mrt. 2023 09:00

- Zsm starten, opdracht voor 3-6 maanden. Mogelijkheid tot verlenging

- In principe 36 uur per week, maar 28-32 kan ook volstaan

- Hybride werken. Standplaats is Maasdam

- Schaal 13

- Succesvolle uitvoering van deze opdracht zit niet zo zeer in resultaat, maar meer in proces. Iemand moet kunnen helpen structureren, rust creëren en zich niet gek laten maken binnen een turbulente omgeving die constant in beweging is. We zoeken iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat. Iemand moet direct inzetbaar zijn en gewend zijn om op hoog politiek niveau organisatorisch te acteren.

Kandidaten worden doorgezet op volgorde van binnenkomst. Bij positieve reactie op cv, zal er zo snel mogelijk een gesprek plaatsvinden. Een tweede gesprek vormt onderdeel van de selectieprocedure.


Als gemeente werken we voor de inwoners, bedrijven en maatschappelijk organisaties in de Hoeksche Waard. Hierbij legt het college de focus op een viertal grote maatschappelijke opgaven van dit moment: (1) Verduurzaming van de samenleving; (2) Inclusieve samenleving; (3) Levendige dorpen en (4) Hoeksche Waard in de omgeving.

 

Aan jou als opgaveregisseur de taak om de maatschappelijke opgaven vanuit team Strategie verder te brengen. Jij trekt de kar samen met je programmateam en daarom komen die programmamanager skills in deze rol goed van pas.

Aandachtspunten voor het komend half jaar zijn o.a. financiële sturing, helderheid rollen en taken in het programmateam en integrale samenwerking tussen de opgaven onderling en vanuit team Strategie met onze vakteams uit de lijn. Hierbij is politiek afgesproken te werken aan een samenwerking gericht op ‘samen doordacht doen’. Onderling vertrouwen, transparantie en wederzijds respect zijn kernwoorden. Deze afspraak vormt het vertrekpunt bij de uitvoering van het collegeprogramma waarin de maatschappelijke opgaven centraal staan.

 

Je hoeft geen kennis van de inhoud te hebben om je werk goed uit te kunnen oefenen en om de juiste accenten te leggen die zorgen voor successen.


Je neemt mee:

·       Jij hebt een afgeronde wo opleiding, bij voorkeur bestuurskunde, politicologie of antropologie

·       Je hebt ervaring als programmamanager of een vergelijkbare functie waarbij je het voortouw neemt binnen een politiek bestuurlijke omgeving;

·       Je hebt een raakvlak met een van de genoemde opgaven en bij voorkeur met duurzaamheid;

·       Qua persoonlijkheid zoeken wij een professional die in een complexe setting in staat is het programmatisch werken verder te brengen, waarbij het acteren vanuit de juiste rollen en verantwoordelijkheden in het samenspel met de bestuurlijke en ambtelijke opdrachtgever(s) aandacht vraagt;

·       Jij kunt bouwen, terwijl je zelf nog aan de basis moet werken en vindt het leuk om er een succes van te maken. Je bent geen paniekvogel als het even tegenzit en met je enthousiasme krijg je anderen met je mee in het behalen van de resultaten. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten