Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ontwikkelgerichte manager advies & strategie (zzp)

Geplaatst 21 feb. 2024
Project ID: YIS 9150926
Plaats
Velsen
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 11 mrt. 2024
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
100 - 127.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 27 feb. 2024 13:00

Gemeente Velsen

Uren per week: 36,00

Max tarief: € 120,-

Startdatum inzet: 11-3-2024

Einddatum inzet: 31-8-2024


Ontwikkeling, dat is waar jij blij van wordt en het liefst aan werkt. Niet alleen op het niveau van jouw team Advies & Strategie , maar ook op het niveau van het domein Publiek en Bestuur én de organisatie brede dienstverlening. Jij bent een absolute verbinder die stuurt op onderlinge samenwerking en professionalisering. 

Over ons

Het domein Publiek & Bestuur bestaat uit de teams Advies & Strategie en de teams Contact en Ondersteuning. Jij geeft leiding aan het team Advies & Strategie. Het team richt zich op het adviseren van collega’s en bestuurders bij de wijze waarop zij in contact staan met de samenleving. Dit alles met de inwoner in het hoofd en hart. Bij het team werken ruim 40 medewerkers (37 FTE) en is onder te verdelen in drie onderdelen: communicatie en samenspel (22 medewerkers), openbare orde en veiligheid (12 medewerkers) en bestuursadvisering en strategie (7 medewerkers).

Velsen is een overzichtelijke organisatie; de lijnen zijn kort, ook naar het bestuur. Jouw bijdrage wordt gezien en gehoord en we werken vanuit vertrouwen. Velsen kent veelzijdige vraagstukken, een persoonlijke, prettige sfeer in het (management)team en een directie die ruimte geeft, maar ook met je meedenkt.

 

Wat ga je doen

Jij geeft leiding aan het team Advies & Strategie. Binnen het team wordt meegewerkt aan veel politiek bestuurlijke grote onderwerpen en vraagstukken zoals aan asielopvang, Tata of veiligheidsvraagstukken. Onderwerpen die voor zowel inwoners als bestuur belangrijk zijn en veel impact hebben. Dit vraagt van jou om het team hier goed in te begeleiden en te steunen ook richting burgemeester en wethouders.

In de doorontwikkeling van het team ligt nadruk op onderstaande opgaven.

Sturen op proces, (team)ontwikkeling en samenhang

De organisatiestructuur vraagt een andere rol en andere vaardigheden van zowel managers als medewerkers. Verantwoordelijkheden worden zo laag mogelijk in de organisatie gelegd en van medewerkers wordt gevraagd eigenaarschap te tonen: inhoudelijke taken met elkaar op te pakken, te prioriteren, samen keuzes te maken en problemen op te lossen. Verbinding tussen het team en de andere teams is van groot belang om proactief te kunnen adviseren. Als manager en coach begeleid je jouw teams hierin en stuur je hierop. Waar nodig weet jij bestaande patronen te doorbreken. Je stimuleert dit ondernemende gedrag en ondersteunt medewerkers die hierin nog een ontwikkelpunt hebben. Uitgangspunt hierbij is vertrouwen geven. Er is ruimte voor het maken van fouten en hier met elkaar van te leren.

Rol in domeinsturing en organisatieontwikkeling

De twee managers van het domein Publiek & Bestuur zijn samen verantwoordelijk voor het organiseren van samenhang en verbinding binnen het domein en met de andere domeinen. Zij trekken hierin samen op en benutten elkaars talenten en kwaliteiten over de teams heen.

  • Samen met je collega-manager lever je een bijdrage aan de visie en strategie van Velsen voor de samenleving;

  • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het brede managementteam;

  • Je neemt een leidende rol in de doorontwikkeling van de organisatie brede dienstverlening;

  • Je neemt samen met je collega-manager verantwoordelijkheid voor het strategisch en tactisch aansturen van het gehele domein Publiek & Bestuur;

  • Je stelt medewerkers in staat om te handelen vanuit de uitgangspunten zoals genoemd in de besturingsfilosofie;

  • Je houdt jouw teamleden en organisatie scherp op de koers zoals omschreven in bijvoorbeeld het raads- en collegeprogramma;

  • Je bent goed in gesprek met je medewerkers, zodat je weet wat er bij hen leeft en wat hun wensen zijn. Je besteedt hierbij aandacht aan eventuele ontwikkel- en/of verbeterpunten;

  • Je bent ambtelijk opdrachtgever voor diverse programma’s/projecten.

 

Wat wij vragen?

Je hebt HBO+ of WO werk- en denkniveau, beschikt over leidinggevende vaardigheden. Onderstaande persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

  • Je bent een inspirerend, coachend en ondersteunend leider, die medewerkers vertrouwt en verbindt, talenten onderkent en potentieel stimuleert.

  • Je bent initiatiefrijk, flexibel en hebt een goed gevoel voor en inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen en politieke processen.

  • Je kunt scherp analyseren en scenario denken.

  • Je stuurt op processen en geeft heldere en duidelijke opdrachten.

  • Je hebt lef, bent bevlogen en kunt makkelijk schakelen met bestuurders, externe partners en collega’s op verschillende niveaus en met een verschillende achtergrond.

  • Je werkt actief samen met je collega-managers. Je bent omgevingsbewust en kunt regisseren en delegeren.

  • Je laat je niet meeslepen in de waan van de dag, maar houdt overzicht en brengt rust. Je reflecteert op wat er gebeurt en benoemt zaken.

  • Tot slot beschik je over een gezonde dosis relativeringsvermogen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten