Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance omgevingsmanager stationgebied (zzp)

Geplaatst 25 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153703
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 25 mrt. 2024
Einde: 25 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 mrt. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 1 jaar, met optie tot verlenging

Aantal uren week: 16 - 24 


Ben jij vrouw/man die de uitdaging aangaat om te werken aan de ontwikkeling van de stad? Zit het organiseren en verbinden, communiceren en samenwerken je in de genen en voel je je thuis in een bestuurlijk/politieke arena? Als dat bij jou past, dan is deze functie binnen het team Projectmanagement mogelijk een nieuwe en mooie uitdaging.

De organisatie…

De gemeente Lelystad is een jonge, dynamische provinciehoofdstad. De gemeente is een actieve werkorganisatie met een prettige en informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. Als organisatie staan wij open voor de samenleving en willen wij actief met inwoners, bedrijven en instellingen bijdragen aan het beter functioneren van die samenleving.

Binnen de organisatie vertaalt dat zich onder andere in aandacht voor zelforganisatie, met als componenten taakvolwassenheid en persoonlijk leiderschap. Goede communicatie en een sterk inlevingsvermogen zijn kernkwaliteiten waarmee we een verbindende en netwerkende organisatie willen neerzetten. Focus op de vitaliteit van medewerkers vinden we daarbij een groot goed en we proberen daar maximaal op in te zetten door allerhande voorzieningen.

Het team …

Het team projectmanagement heeft een belangrijke coördinerende en verbindende rol in de concrete stedelijke ontwikkeling. De afdeling is verantwoordelijk voor de planvorming en realisatie van fysieke projecten in de buitenruimte, inclusief de sociaal-maatschappelijk, economische, huisvestings, en financiële componenten die daarbij horen. Er wordt leiding gegeven aan integrale projecten in de stad zoals het Stadshart, de woonwijk Warande, luchthaven, Flevokust, groot onderhoud en verschillende andere projecten in het kader van stedelijke ontwikkeling. In een open communicatie met de stad nemen medewerkers hun verantwoordelijkheid en leveren de mensen veelal in projectgroepen hun specialistische kennis.


De opgave van de stad…


De ligging van Lelystad, de steeds verbeterde ontsluitingen in combinatie met de aantrekkende economie geeft Lelystad kansen voor de (nabije) toekomst. Het benutten van die kansen is een uitdaging die we graag aangaan. Op het gebied van wonen zullen we actief in moeten zetten op de beleving van Lelystad als aantrekkelijke woonstad en als goed bereikbaar onderdeel van de metropoolregio Amsterdam. Dit betekent dat we vanuit kennis van de markt en de relevante doelgroepen tijdig de juiste woningbouwprojecten initiëren en faciliteren om te zorgen dat vraag en aanbod goed op elkaar zijn afgestemd.

Werkzaamheden


 Je werkt als omgevingsmanager in gemeentelijke projectteams onder leiding van de projectmanager.

 Je bent als omgevingsmanager actief binnen de gebiedsontwikkelingsprojecten van de gemeente Lelystad.

 Je speelt een actieve rol bij zowel de voorbereiding als realisatie van de projecten in het stationsgebied.

 Je bent verantwoordelijk voor het interne en externe omgevingsmanagement, communicatie en de participatie. Je bent daarbij in staat om belangen en klanteisen op te halen binnen de eigen organisatie, bij professionele stakeholders als bij omwonenden.

 Je vertegenwoordigt en behartigt het projectbelang.

 Je voert regulier overleg met omgevingspartners en zorgt voor de coördinatie van het (wijzigen van het) omgevingsplan en de vergunningen.

 Je zorgt samen met de projectmanager voor bestuurlijke besluitvorming.

 Je werkt nauw samen met de BLVC-coördinator van de gemeente voor de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie tijdens de aanbestedings- en uitvoeringsfase (coördinatie en uitvoering van de BLVC plannen). Dit doe je in afstemming met de desbetreffende aannemers en stakeholders.

Deze detacheringsopdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. De opdrachtgever nodigt de 3 meest geschikte kandidaten uit voor een gesprek. De competenties, kennis, vertrouwen en ervaringen worden getoetst tijdens het gesprek.



Functie-eisen:


  • HBO / WO opleiding, bij voorkeur met een bestuurskundige, planologische of geografische achtergrond

  • Minimaal 5 jaar werkervaring als omgevingsmanager, met in ieder geval aantoonbare ervaring

met:

o Participatieprocessen en regionale samenwerking tussen verschillende overheden.

o Het coördineren van procedures voor omgevingsplannen (bestemmingsplannen) en vergunningen.

o Vraagstukken op het gebied van infrastructuur en/of stedelijke ontwikkeling in de ontwerp- én uitvoeringsfase.

o Het werken in multidisciplinaire projectteams, vanuit de rol van omgevingsmanager.

o Het werken voor een gemeente en/of een andere overheidsorganisatie.

De ervaring moet blijken uit het cv.

Vaardigheden


 Enthousiaste en pro-actieve houding gericht op samenwerking en resultaat.

 Communicatief vaardig prettige en stevige gesprekspartner op verschillende niveaus Van keukentafelgesprekken tot het geven van presentaties.

 Schrijfvaardig in staat om belangen inzichtelijk te maken heldere notities voor integrale afwegingen.

 Projectmatig en gestructureerd werken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten