Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker Upcycle City (zzp)

Geplaatst 2 jun. 2023
Project ID: YIS 9134512
Plaats
Almere, Hybride
Uren
8 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 19 jun. 2023
Einde: 19 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 jun. 2023 12:00

Startdatum: 19-6-2023 (startdatum is bespreekbaar)

Open posities: 1

Duur opdracht: 12 maanden

Aantal uren week: 8 uur 

Inschaling: <schaal>9

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Achtergrond

Om de circulaire (bouw)economie aan te jagen heeft de gemeente Almere in 2022 een innovatieve aanbesteding uitgezet genaamd Competitie Upcycle City. De focus van deze uitvraag lag op circulair bouwen en binnenstedelijke verdichting met als doel om partijen te vinden met opschaalbare innovatieve oplossingen die met behulp van Almeerse (bio)reststromen extra vierkante meters woonruimte kunnen toevoegen in de bestaande stad. Deze uitvraag heeft begin 2023 geresulteerd in twee winnende partijen die subsidie ontvangen vanuit het Fonds Verstedelijking Almere (FvA) voor de realisatie van hun businessplannen. De gemeente Almere heeft met deze twee partijen een cofinancieringsovereenkomst gesloten welke lopen voor twee en vijf jaar.

De winnende partijen hebben de gemeente Almere laten realiseren dat het binnen de gemeente nog ontbreekt aan een (toereikende) landingsplek voor het optoppen van gebouwen. Hierbij gaat het zowel om onvolkomenheden in beleid als in de interne organisatie van de gemeente.

 

Inzet medewerker

Het gaat om een verwachte looptijd van een jaar met mogelijke verlenging van een jaar voor gemiddeld 8 uur per week. De werkzaamheden zijn als volgt opgebouwd:

 

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn te verdelen in twee lijnen; met enerzijds de borging van het proces en controle op inhoud in het kader van de winnaars van de Competitie Upcycle City. Anderzijds de ondersteuning van de projectleider bij het verkennen en laten landen van optoppen in Almere. Ten behoeve van deze twee lijnen verwachten wij dat de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd.

 

Werkzaamheden uitvoering Competitie Upcycle City en borging proces

◼ De voortgangsgesprekken met partijen agenderen in samenwerking en overleg met de projectleider, het subsidiebureau en de contactpersonen van de gesubsidieerde partijen. De voortgangsgesprekken vinden viermaal per jaar plaats met beide partijen. Dit komt neer op acht voortgangsgesprekken per jaar.

◼ Het (inhoudelijk) voorbereiden van de voortgangsgesprekken. Zoals het opstellen van zorgvuldig geformuleerde reactie(s) op de tussentijdse rapportages van de gesubsidieerde partijen.

◼ Het bijwonen van de voortgangsgesprekken en het uitzetten van acties na afloop van de gesprekken.

◼ Het wekelijks beschikbaar zijn voor nader overleg inzake het verloop van de voortgang bij de gesubsidieerde partijen.

◼ Inhoudelijke controle op de tussentijdse rapportages. Het lezen en beoordelen van de tussentijdse rapportages van de gesubsidieerde partijen aan de hand van de afspraken en beloften die gedaan zijn in de contractfase.

 

Ondersteunen van de projectleider bij het verkennen en landen van optoppen in Almere

◼ Referenties ophalen van andere gemeentes die ervaring hebben met binnenstedelijk verdichten en optoppen. Met als doel om condities, ‘best-practices’, aandachtspunten en valkuilen vroegtijdig te signaleren.

◼ Gesprekken intern binnen de gemeente voeren om aandachtspunten, condities en aanknopingspunten voor optoppen in Almere helder te krijgen. In de uitwerking (zie bijlage) zijn reeds 8 gesprekken gedefinieerd. Dit aantal kan nog wijzigen.

◼ Het schrijven van een samenvattend document waarin de resultaten en conclusies uit de gevoerde gesprekken getrokken worden in de vorm van een opdrachtbrief.

◼ Het opstellen van een plan van aanpak (PvA) voor de landing van optoppen in Almere.

◼ Ondersteunen bij de selectie en begeleiding van externe partijen die benodigde onderdelen uit het PvA kunnen uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is een onderzoek naar potentiële locaties voor optoppen in Almere, inclusief het bezit van de gemeente.

◼ Werksessies met de externe partij agenderen, voorbereiden en bijwonen.

◼ Tussentijdse inzichten, conclusies en adviezen vertalen naar de gemeente Almere.

◼ Ondersteunen bij de inrichting van het gemeentelijk apparaat voor de condities van optoppen.

 

Voor het bespreken van de voortgang en het uitzetten van acties vindt er een wekelijks overleg plaats met de projectleider.


Functie-eisen:

  • Ervaring met circulaire bouw en concepten.

  • Georganiseerd en geordend

  • Ervaring in secretaris / coordinator-rol

  • Makkelijk en tot he point schrijven

  • Snel schakelen en niet snel in de stress schieten / overzicht verliezen

  • Waar nodig mogelijkheid om op te schakelen binnen eigen bureau (circulaire (bouwexpertise)).

  • Klik met projectleider is cruciaal, trek je veel samen met op.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten