Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker ondersteuning PGA en woonoverlast (zzp)

Geplaatst 30 jun. 2023
Project ID: YIS 9136003
Plaats
Capelle aan den IJssel, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 17 jul. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
65 - 77.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 jul. 2023 12:00

Startdatum inzet: 17-7-2023

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 24,00

Max uurtarief 77,50 (incl reiskosten)

Standplaats: Capelle aan den IJssel


De collega’s

Als medewerker ondersteuner PGA en Woonoverlast maak je deel uit van de unit Veiligheid (verder: de unit). In de unit werken stadsmariniers, procesregisseurs, beleidsadviseurs en coaches samen om een bijdrage te leveren aan een veilige stad. De unit adviseert het bestuur over vraagstukken met betrekking tot openbare orde en veiligheid. Daarnaast bereidt de unit het lokale veiligheidsbeleid voor, voert ze de regie op de uitvoering daarvan en draagt ze bij aan een adequate gemeentelijke crisisorganisatie. Voor de meest overlastgevende personen en voor personen die strafbare feiten hebben gepleegd zijn er persoonsgerichte aanpakken. Nazorg voor (ex-) gedetineerden en de geprioriteerde groepsaanpak wordt tevens vanuit de Unit gecoördineerd. Dit alles om te komen tot effectieve maatregelen die bijdragen aan minder criminaliteit, openbare orde verstoringen en (woon)overlast.

De functie op hoofdtaken: 

·        Intake en registratie van woonoverlastmeldingen

·        Eerste beoordeling van woonoverlastmeldingen

·        Ophalen van meldingen uit Justid

·        Registratie van PGA-meldingen

·        Uitvraag voor informatie bij partners

·        Bijhouden van alle dossiers in C3/ Djuma van eerste melding tot afsluiting

·        Voorbereiden en notuleren (binnen privacy-afspraken) van:

o   Woonoverlastoverleg

o   PGA-overleg

o   Groepsaanpak

o   Casusoverleggen

o   Andere overleggen die te maken hebben met de aanpakken (afspraken en overleggen met partners bijvoorbeeld)


·        Versturen van brieven aan de betrokkenen

·        Het afhandelen van binnenkomende en uitgaande post/mail en telefoonverkeer

·        Bewaken van acties en termijnen

 

Uitwerking taken: 

De ondersteuner brengt de structuur aan in het werk van de stadsmarinier woonoverlast en procesregisseurs veiligheid.  Voor woonoverlast geldt dat de ondersteuner het eerste aanspreekpunt en spelverdeler is. De meldingen komen daar binnen en worden allereerst door de ondersteuner beoordeeld. Is er voldoende informatie? Is het voor de gemeente of hoort het bij een van de partners? De ondersteuner neemt zelfstandig contact op met de melders en partners om de melding te bespreken. 

Voor zowel woonoverlast als PGA en groepsaanpak zorgt de ondersteuner dat alle meldingen en aanvullende informatie worden geregistreerd. In de rest van het proces heeft de ondersteuner een belangrijke rol in de bewaking van goede omgang met de informatie en de kwaliteit van de informatie. Wat komt binnen, wat wordt geregistreerd? Wat gaat er uit? Gaat dit naar de juiste personen? Is de informatie relevant? Door de inzet van de ondersteuner heeft iedereen die bij een casus betrokken is (intern en extern) altijd een actueel beeld van de situatie. Dossiers zijn op orde en toegankelijk voor degen die daartoe geautoriseerd zijn.

 

Toekomstige ontwikkelingen

Beide aanpakken zijn volop in ontwikkeling. Wij vragen dan ook actieve inbreng over het organiseren van de aanpakken en de werkprocessen. De ondersteuner zorgt voor de cijfers die nodig zijn voor de verantwoording en rapportage: hoeveel casussen zijn er actief., hoeveel monitoren we er, hoeveel meldingen krijgen we binnen, waarvandaan?

 

Dit vraagt om iemand die niet alleen accuraat is en flexibel. Iemand die zelfstandig werkt maar weet wanneer hij/ zij/ hen moet schakelen met de procesregisseurs of stadsmarinier woonoverlast. Iemand die goed om kan gaan met de verschillende mensen waar we mee te maken hebben en zich niet snel onder druk voelt staan. Kortom iemand met ervaring en HBO werk en denkniveau en die (bij voorkeur) affiniteit heeft met sociale veiligheid.

Functie-eisen:

·        Je hebt een afgeronde MBO++/HBO-opleiding en interesse in het lokale veiligheidsbeleid. De voorkeur gaat uit naar een HBO-opleiding.

·        Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden met het oog op het voeren van gesprekken met bewoners en externe partners.

·        Je bent integer en zorgvuldig omdat je te maken krijgt met precaire- en privacygevoelige informatie

·        Kennis van en vaardigheid in het verrichten van administratief ondersteunende werkzaamheden.

·        Je bent op verschillende soorten opdrachten inzetbaar en kunt tijdig anticiperen.

·        Je bent precies en hebt inzicht in de integrale samenhang met aangrenzende vakgebieden.

·        Je kunt samenwerken, plannen, de voortgang bewaken en organiseren.

·        Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent stressbestendig en flexibel.

·        Je hebt goede contactuele vaardigheden;

·        Je bent klantgericht, neemt initiatieven en werkt zelfstandig.

Pre's:

HBO opleiding veiligheid, open houding, pro-actief, goede kritische kijk op werkprocessen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten