Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance manager Smart Delta Drechtsteden (zzp)

Geplaatst 9 okt. 2024
Project ID: YIS 9167487
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 9 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 okt. 2024 11:00

Dit project heette in eerste instantie: Freelance manager sociale dienst Dordrecht (zzp). Gemeente en inhuurdesk hebben het veranderd naar Freelance manager Smart Delta Drechtsteden


Reden inhuur: overbrugging vaste werving

Aantal uur: 24-32

Startdatum inzet: zsm

Duur: 6 maanden

Schaal 14

Let op klant vraagt hier om een kandidaat met Politiek bestuurlijke ervaring daarbij ligt de nadruk op herontwerp in overleg met 7 bestuurlijke agenda's



Ben jij een strategische manager die energie haalt uit regionale samenwerking en bestuurlijke uitdagingen? Wil jij bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de Drechtsteden door een dynamisch programma te leiden? Dan is de rol van Manager Smart Delta Drechtsteden perfect voor jou!

Wat ga je doen?

Als Manager Smart Delta Drechtsteden ben je verantwoordelijk voor de volledige aansturing van het programma Smart Delta Drechtsteden. Je bewaakt de integraliteit van de programma’s, stuurt het programmateam aan, en houdt nauw contact met de (vice)regio voorzitter, gemeentesecretarissen (ONS-D) en lokale bestuursadviseurs. In deze rol ben je een cruciale schakel tussen de regio en het lokale bestuur, waarbij je de voortgang van programma's in lijn houdt met de bredere regionale ontwikkelingen.

Specifiek zijn dit de twee speerpunten waarmee jij aan de slag gaat:

  • De rol van Dordrecht als centrum gemeente (nu en in de toekomst) vraagt aandacht. Dit was ook een uitkomst uit de college conferentie van 2 juli jl. Het lijkt wenselijk dat jij als de nieuwe manager veel investeert in de regionale bestuurlijke contacten om ruimte en opvolging te geven aan lokale gevoelens. Het is in deze fase cruciaal om de 7 gemeenten aan boord te houden en dit vraagt specifiek kwaliteiten.

  • Ook de opdrachtgevende rol vanuit manager Smart Delta Drechtsteden en de rol van de gemeentesecretarissen vraagt om jouw aandacht, met name t.a.v. het vervolg van Common Eye (o.a. instelling van regiekamers) en t.a.v. invulling van de opdracht.

Daarnaast liggen er enkele belangrijke transitieopgaven in het verschiet:

  • Implementatie van de adviezen van het Common Eye-rapport over het verbeteren van regionale samenwerking.

  • Aansluiting van deze adviezen op lokale bezuinigingsopgaven.

  • Vorming van een nieuwe uitvoeringsorganisatie op economisch terrein, samen met de start van de vernieuwde Economic Development Board.

  • Je zorgt ervoor dat het transitieplan, dat al is opgesteld, tijdig wordt geïmplementeerd. De deadline hiervoor ligt medio 2025.

De transitie-opgave

Een belangrijk deel van je werk zal daarnaast bestaan uit de regievoering over de implementatie van het transitieplan, dat gericht is op het verbeteren van de regionale samenwerking. Samen met de programmamanager en strategisch adviseur regionale samenwerking, stuur je op thema’s zoals:

  • Het aansturen van werkprocessen gericht op groeiperspectief en regionale samenwerking.

  • Het bevorderen van de inhoudelijke samenwerking met andere regio’s.

  • Begeleiden van de nieuwe Economic Board en de agendering van economische thema’s.

  • Bewaken van de werking van de regiekamers en de organisatie van de nieuwe uitvoeringsorganisatie.

Jouw dagelijkse werkzaamheden

Je houdt je bezig met zowel de inhoudelijke aansturing van de programma’s als met de bedrijfsvoering. Hieronder een greep uit jouw verantwoordelijkheden:

Inhoudelijk:

  • Je voert regelmatig overleg met de vicevoorzitter over belangrijke dossiers zoals de Groeiagenda, RegioDeal, lobby-activiteiten en bestuurlijke kwesties.

  • Je organiseert en neemt deel aan de Smart Delta Donderdagen en koppelt bestuurlijke bijzonderheden terug aan ONS-D en het programmateam.

  • Als sparringpartner ondersteun je het programmateam bij bestuurlijke, inhoudelijke en organisatorische vraagstukken.

  • Je bewaakt de coördinatie en afstemming tussen de verschillende programmaonderdelen om te zorgen voor integraliteit.

Bedrijfsvoering:

  • Bewaken van de P&C-cyclus en het aansturen van de bijbehorende producten.

  • Financieel beheer, waaronder budgetbewaking voor personeel en materiële kosten.

  • Aansturen van het secretariaat op algemene bureautaken zoals agendabeheer, netwerkbeheer en kantoororganisatie.

  • Samenwerken met teamleiders van de gemeente Dordrecht op het gebied van personele zaken zoals werving en functioneren.

Overleggen:

  • · Organiseren en deelnemen aan diverse strategische bijeenkomsten zoals Smart Delta Donderdagen, voorzittersoverleggen en bijeenkomsten met het programmateam.

  • · Regelmatig overleg met belangrijke stakeholders, waaronder de Economic Development Board en ambtelijke en bestuurlijke opdrachtgevers.

Waar kom je te werken?

Je werkt binnen het programma Smart Delta Drechtsteden, dat nauw verbonden is met de zeven gemeenten in de regio. Het programma heeft als doel om de regionale samenwerking te versterken, economische groei te stimuleren en bestuurlijke processen te verbeteren. Jouw rol is essentieel in het aansturen van dit programma en het onderhouden van goede relaties tussen de verschillende gemeentelijke en regionale stakeholders.

De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht vormen samen de regio Drechtsteden. Deze gemeenten werken onder de naam Smart Delta Drechtsteden samen met bedrijfsleven en onderwijs aan versterking van de brede welvaart in de regio.

Als samenwerkende gemeenten is daarvoor een regionale Groeiagenda opgesteld en een programma georganiseerd waarin de opgaven economie & werk, bereikbaarheid & mobiliteit, bouwen en ruimtelijke ordening, wonen en de energietransitie centraal staan. Om de doelen te realiseren is op ieder van deze opgaven een programmamanager en team aangesteld.

Naast deze programmateams bestaat de Smart Delta organisatie uit een stafafdeling die verantwoordelijk is voor het programmasecretariaat, communicatie, strategie en public affairs.

Wat breng je mee?

Je bent een stevige manager met ervaring in het leiden van complexe programma’s binnen een bestuurlijke context. Daarnaast heb je affiniteit met regionale samenwerking en de economische ontwikkeling van de regio.

Je beschikt over:

  • Ervaring met het aansturen van teams en programma’s binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.

  • Uitstekende organisatorische vaardigheden en het vermogen om processen goed te bewaken.

  • Sterke communicatieve vaardigheden om op alle niveaus effectief te kunnen schakelen.

  • Het vermogen om integraal te denken en te handelen, met oog voor zowel lokale als regionale belangen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten