Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance landmeetkundig medewerker BGT/BAG (zzp)

Geplaatst 17 feb. 2022
Project ID: YIS 9109759
Plaats
Bergschenhoek
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 mrt. 2022
Einde: 6 sep. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 14-03-2022

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: 06-09-2022

Uren per week: 24 (Elke maand ongeveer 8 - 12 dagen aaneengesloten per maand afhankelijk van de hoeveelheid werk in onderling overleg.).

 

U heeft het VCA certificaat voor veilig werken langs de weg.

 

Inleiding:

Binnen het cluster Geo-Informatie werken 4 personen dit cluster maakt deel uit van het team Informatievoorziening & Digitalisering.

Binnen het cluster wordt geo-informatie ingewonnen, beheerd, bewerkt en beschikbaar gesteld. Het cluster beschikt niet over een eigen landmeter.

Een groot deel van de werkzaamheden wordt uitbesteed. Dit zijn met name de metingen voor bijhouding van de Basisregistratie Grootschalige Topografie en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Per maand is er ongeveer voor 8 tot 12 dagen meetwerk.

 

Gevraagde werkwijze:

Meetopdrachten worden verzameld door de gemeente. Bij grotere metingen leveren wij een dxf,dwg of shp aan met daarop de BGT zodat hierop kan worden aangesloten en zodat ook de objecten die niet meer aanwezig zijn verwijderd kunnen worden.

De metingen worden via Tachymeter, GPS of Disto en veldwerk ingewonnen. Bij nieuwbouwprojecten wordt een grondslag bepaald met GPS, gemeente Lansingerland beschikt niet over een eigen grondslag net.

Metingen worden verricht met behulp van de dg Dialog BGT objectcode set, deze is beschikbaar voor Leica Captivate en Trimble Access. De codetabel bevat de standaard IMGeo coderingen, onze voorkeur gaat uit naar een opgeleverde dg Dialog project.

 

Omvang werkzaamheden

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

Ongeveer 8- 12 dagen in de maand uitvoeren van landmeetkundige terrestrische werkzaamheden voor de BGT en BAG. Bij voorkeur aaneengesloten dagen. De mutaties zijn geïnventariseerd en aangegeven per wijk. U ontvangt van ons een digitale kaart met de mutaties waarbij aangegeven is om wat voor mutatie het gaat.

De landmeetkundig medewerker beschikt zelf over apparatuur (tachymeter, GPS, veldboek (bij voorkeur Leica Captivate of Trimble Access), Disto en auto etc).

 

Kwaliteit van de metingen

De harde topografie zoals voorgevels van gebouwen en kunstwerken wordt terrestrisch ingemeten en aangesloten en gecontroleerd via extra gemeten punten van bestaande bebouwing. De standaardafwijking bedraagt dan ca. 5 cm. Ook veel zachte topografie in bebouwd gebied is terrestrisch ingemeten de precisie bedraagt dan ca. 10 cm, afhankelijk van de idealisatie.

 

Een paar gebieden zijn van lagere kwaliteit omdat deze oorspronkelijk zijn gedigitaliseerd. De objecten worden opgenomen conform de objectspecificaties van de BGT. Aanvullend hierop hebben wij een beknopte aanvullende werkinstructie voor het bijhouden van de BGT –Lansingerland mbt tot een aantal objecten waarvan we naast de puntgeometrie ook de vlak- of lijngeometrie willen inmeten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten