Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker/ projectleider afvalinzameling (zzp)

Geplaatst 18 jun. 2024
Project ID: YIS 9160215
Plaats
Venlo
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 11 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 mei 2026
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 jun. 2024 12:00

De Gemeente Venlo heeft een opdracht beschikbaar als Kwartiermaker/ projectleider afvalinzameling.

Startdatum: per direct

Einddatum: medio 2026, met tussentijdse evaluaties

Werklocatie: Hanzeplaats 1 5912AT VENLO, Nederland

Aantal uren per week: 36

Aantal dagen per week: 5

Tarief: €93 - €03

Schaal: 12

Per 1 januari 2026 is Venlo op zoek naar een nieuwe afval inzamelaar. Dit kan zowel een marktpartij zijn als het inbesteden van afval-inzameldiensten of een hybride oplossing waar een deel aan de markt wordt gelaten en een deel middels interne dienstverlening wordt verzorgd. Doelstelling is om in september 2024 besluitvorming te hebben welk deel (of volledig) aan de markt wordt gelaten en welk deel middels interne dienstverlening wordt opgepakt. Indien een deel door eigen dienstverlening wordt verzorgd dient ook de positionering van deze dienstverlening te worden vastgesteld in september 2024. 

Het in 2023 door de Raad vastgestelde grondstoffenplan en het daarbij in ontwikkeling zijnde uitvoeringsplan grondstoffen is de basis van welke afvalstromen op welke manier worden ingezameld en op welke frequentie. De focus van de opdracht ligt op de volgende aspecten:

-   Nader uitwerken van de reeds opgestelde businesscase eigen inzameling

-   Besluitvorming over hoe de inzameling moet worden vormgegeven 

-   Voorbereiden eigen inzameldienstverlening (indien toe besloten)

o   Inkopen van diensten/ leveringen

o   Adviseren en mede opstellen van functieprofielen

o   (mede) werven en aanstellen van functionarissen voor de afvalinzameling

o   Adviseren over huisvesting van mensen en middelen. 

-   Het in kaart brengen van risico’s en deze actief beheersen

-   Terugval scenario uitwerken en dit voorbereiden

Om tot realisatie te komen van bovenstaande wordt van u een projectmatige aanpak gevraagd. Stap één is het formuleren van een projectopdracht en projectplan om op die manier gericht met betrokken medewerkers in het projectteam tot een succesvol resultaat te komen. 

Functie-eisen

Voor de rol als kwartiermaker/ projectleider zoeken we iemand die in staat is om het gehele traject in een concreet stappenplan en projectopdracht uit te werken en zorgt te dragen dat per medio 2025 de afval inzameling is geborgd in de gemeente Venlo zodat per 1 januari 2026 een geruisloze overgang naar de nieuwe inzamelaar plaats kan vinden. We zien affiniteit met logistieke/ afvalprojecten in een stad als Venlo van vereiste in de rol van kwartiermaker/ projectleider afval.

Competenties

Om de omschreven rol goed te kunnen vervullen, zijn zowel de soft skills, met name goede communicatievaardigheden, als inhoudelijke bekendheid met , affiniteit en ervaring, met vergelijkbare projecten van belang. Belangrijke competenties zijn hierbij projectmatig werken, resultaat gericht en implementatiekracht 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten