Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker/programmamanager implementatie wet open overheid (zzp)

Geplaatst 17 jan. 2023
Project ID: YIS 9126954
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
2 weken
Start: 10 apr. 2023
Einde: 21 apr. 2023
Tarief
100 - 120 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 apr. 2023 12:00

Startdatum inzet: zsm herhaalde oproep

Duur: drie maanden met optie tot verlenging

Aantal uren: 32-36 uur

Schaal: 12

Richttarief: €120,-

Werklocatie: Op locatie/thuis. Je wordt 2 dagen per week verwacht op kantoor/ in de regio.


Update: Dit omvat de implementatie binnen de IT organisatie, communicatie, Juridische organisatie. Belangrijk is hierbij dat je zowel binnen het politieke als ambtelijke speelveld kunt bewegen en je voldoende stevigheid mee brengt om deze nieuwe werkwijze te laten landen. Kennis van de WOO is in deze een pré , je kunt je dit snel eigen maken. Belangrijker is dat je ervaring hebt met implementatie van een nieuwe werkwijze binnen de overheid en goed kan omgaan met weerstand.



De werkzaamheden 

Binnen het team Realisatie van Servicegemeente Dordrecht ben je verantwoordelijk voor het implementeren van de Wet Open Overheid (Woo) voor de gemeente Dordrecht en alle aangesloten gemeenten en organisaties. Het is een veelzijdige en complexe opdracht, van adoptie van nieuwe werkwijze tot de technische kant van koppelingen waarbij je alle 7 aangesloten gemeenten meeneemt.

 

De onderzoeksfase is inmiddels afgerond en wordt nu opgevolgd door de implementatie rondom de nieuwe wetgeving WOO.

Vooraf stel je zelfstandig het (aangepaste) programmaplan op, inclusief planning van tijd, capaciteit, en financiële middelen. Daarna zorg je voor afstemming en goedkeuring van de projectplannen met zowel opdrachtgever, de 7 gemeenten als het management van het cluster IVRD waar team Realisatie onder valt. Je functioneert als spil tussen de verschillende afdelingen binnen het cluster IVRD, de gebruikersorganisaties en overige betrokken partijen. En je bent eerste aanspreekpunt en verantwoordelijk voor de projecten binnen het Woo-programma. Je organiseert projectleiders binnen de gemeenten die de benodigde activiteiten gaan verrichten binnen hun eigen organisatie. Als programmamanager/Kwartiermaker rapporteer je hiërarchisch aan de teamleider Realisatie. Je stelt zelf, in overleg, je projectteams samen. We verwachten dat je twee dagen op kantoor in Dordrecht of in de regio aanwezig bent. 

 

 Je eindproducten zijn 

1)           Gestandaardiseerde en geautomatiseerde processen die voldoen aan de Woo-criteria 

2)           Informatiehuishouding op orde volgens artikel 3.3 

3)           Adoptie van nieuwe werkwijze bij uitvoerende medewerkers (i.s.m. lokale projectleiders) 

4)           Zichtbaar eigenaarschap bij uitvoeringsorganisaties 

Waar kom je te werken? 

Gemeente Dordrecht heeft een Servicegemeente die naast Dordrecht ook 7 andere gemeenten en 3 uitvoeringsorganisaties bedient. Binnen de Servicegemeente kom je te werken bij het cluster IVRD, team Realisatie. Team Realisatie is o.a. verantwoordelijk voor de implementatie van projecten.

 

Wat breng je mee? 

·        Zelfredzaam, eigenaarschap, verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit (voor de opdracht in brede zin, zoals aanpassingen van de wetgeving ten tijde van implementatie);

·        Je bent onderzoekend van aard en zorgt dat je up to date bent omtrent de WOO;

·        Je weet hoe de gemeentelijke organisaties in elkaar zitten en je weet hier mee om te gaan;

·        Je hebt aantoonbaar 3+ jaar ervaring als programmamanager op het gebied van implementatie van wetgeving en/of informatievoorziening in primaire en bedrijfsvoeringsprocessen. Daarnaast weet je hoe het is om projectleiders aan te sturen. Hier heb je aantoonbare ervaring mee;

·        Vaardigheid om complexe input te vertalen naar bruikbare inzichten en acties;

·        Afgeronde opleiding op HBO-plus/WO met een sterke ICT-component(wat betekent dat je snapt wat er gebeurd en wie je moet aanhaken); 

·        Kennis van de Woo, Wob, Wep en aanverwante wetgeving is een eis;

·        Kennis en ervaring met betrekking tot verandertrajecten; 

·        Kennis op het gebied van informatiebeheer en archief is gewenst; 

·        Ruime ervaring met het aansturen van leveranciers; 

·        Je beschikt over strategisch inzicht, overtuigingskracht, bent sociaalvaardig, analytisch sterk en resultaatgericht; 

·        Je zoekt verbinding en bent, gericht op samenwerking; 

·        Recente verklaring omtrent gedrag als projectleider binnen overheid (VOG); 

·        Het is een pré als je ervaring met IT-dienstverlening vanuit een servicecentrum. 

  

Wat bieden we jou?

Het betreft een tijdelijke vacature voor de periode van 3 maanden. Optie op verlenging. Je wordt ingezet voor 36 uur per week.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten