Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker participatie (zzp)

Posted Mar 3, 2023
Project ID: YIS 9129716
Location
Helmond , Noord-Brabant
Duration
1 jaar
(Apr 1, 2023 - Mar 31, 2024)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 14, 2023 1:00 PM

Startdatum inzet: 1-4-2023

Einddatum inzet: 31-3-2024

Uren per week: 32 tot 36 uur

Standplaats: Helmond

Schaal 11 / 12 Cao Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Geloof jij in de meerwaarde van participatie om met de samenleving maatschappelijke doelen te bereiken? Als participatieregisseur ben jij de aanjager en verbinder die participatie in de organisatie naar een hoger niveau brengt. Helmond is een stad van makers met lef, en dat heb je ook nodig als participatieregisseur.  


Participatieregisseur  

 

De uitdaging 

De samenleving vraagt om meer zeggenschap bij hun eigen leefomgeving. Hierdoor gaat de gemeente steeds eerder en meer aan participatie doen. Dat gebeurt nu veelal op basis van de inzichten en ervaringen van de betrokken collega’s. Gemeente Helmond wil echter toegroeien naar een ‘Helmondse’ aanpak van participatie, waardoor participatie in de organisatie naar een hoger niveau gebracht wordt. Als participatieregisseur ben jij degene die deze uitdaging vormt geeft.  

 

De afdelingen en projectleiders staan zelf aan de lat voor de uitvoering van participatie. Jij faciliteert ze hierbij door te adviseren waar nodig, evaluaties uit te voeren, het vullen en beheren van een gereedschapskist (zoals een stappenplan, wijkprofielen, werkvormen of online tools). Je legt de verbindingen binnen de organisatie en je zet trainingen en workshops op via de Helmond Academie. Je bent het aanspreekpunt van college en directie op gebied van participatie. Om dit goed te doen overzie jij de ontwikkelingen op gebied van participatie binnen onze maatschappij, de overheid én binnen de Helmondse organisatie.  

Om bovenstaande goed te doen heb je nauwe verbindingen met de afdelingen via je eigen klankbordgroep. Je wordt gepositioneerd bij de afdeling communicatie, omdat communicatie en participatie aan elkaar grenzen en beiden wortels hebben in de hele organisatie. 


Wat breng je mee?  

Je beschikt over aantoonbaar academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar werkervaring binnen overheid of maatschappelijk instellingen.  Ervaring met communicatie of participatie is een pré. Je brengt inhoudelijke expertise mee en weet collega’s op verbindende en inspirerende manier mee te nemen in participatie en van ‘buiten naar binnen-werken’. Daarnaast beschik je over bestuurlijke sensitiviteit en de vaardigheden om een gesprekspartner te zijn voor directie en bestuur.  

Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging waar je graag de schouders onder zet om zo een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. 

 

Over gemeente Helmond 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

Similar projects

+ Search all projects