Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker gebiedsregie (zzp)

Geplaatst 25 mei 2023
Project ID: YIS 9134077
Plaats
Maasdam, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 5 jun. 2023
Einde: 25 nov. 2023
Tarief
90 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 jun. 2023 12:00
  • zsm starten

  • opdracht voor 1 a 2 jaar

  • 32-36 uur per week

  • Betreft schaal 13, tarief € 105

  • Deadline voorstellen vrijdag 2 juni a.s. voor 12 uur


*Let op voor ZZP: sinds 1 oktober jl kunnen wij geen VOF meer obv een modelovereenkomst contracteren. Enkel de rechtsvormen eenmanszaak en BV (waar de ZZP als enig natuurlijk persoon op staat).


Als kwartiermaker Gebiedsregie werk je binnen het team Omgeving dat bestaat uit circa 45 medewerkers en ga je aan de slag in het ruimtelijk domein. Binnen het team werk je nauw samen met de collega’s op het gebied van ruimtelijke ordening, mobiliteit, duurzaamheid, volkshuisvesting, landschap- en stedenbouw, erfgoed en milieu. Daarnaast werk je nauw samen met de teams Strategie, Projecten, Sociaal Domein en Economie.


Je moet het leuk vinden de vrijheid te pakken en je mouwen op te stropen. Jij zorgt er in deze tijdelijke functie voor dat we als gemeente gesteld staan voor alle vraagstukken dat uit de ruimtelijke puzzel naar voren komt. Je werkt samen met (in eerste instantie een en later) twee gebiedsregisseurs aan de positionering van gebiedsregie binnen onze gemeente.

 

Je draagt zorg voor de samenhang tussen alle beleidsterreinen die gerelateerd zijn aan gebiedsontwikkeling en je zorgt voor vertaling van bestuurlijke doelen naar strategisch beleid (omgevingsvisie). De omgevingsvisie wordt op termijn herzien, waar je een trekkersrol in hebt. Je bent verantwoordelijk voor de uitwerking van de vastgestelde leidraad die als nadere duiding van de omgevingsvisie werd uitgewerkt.


Belangrijk in deze functie is het afstemmen met externe partijen (bovenregionale positionering/netwerken) waarbij het ontwikkelen en onderhouden van je relatienetwerk cruciaal is. Je initieert en bevordert samenwerking met deze organisaties/partijen. Je bent de persoon die mensen bij elkaar brengt en sterk is in lobby.

 

Wat ga je doen? 

  • Je ontwikkelt beleid op meerdere complexe en brede beleidsterreinen binnen het ruimtelijk domein met grote bestuurlijke en maatschappelijke impact en zorgt voor bestuurlijk draagvlak;

  • Je zorgt voor afstemming en integrale samenhang ten aanzien van beleid dat strategisch van aard is en een lange doorlooptijd heeft;

  • Je betrekt bestuurlijke en maatschappelijke doelgroepen waarbij sprake is van grote tegenstrijdige belangen;

  • Je zorgt voor inzicht in brede, complexe maatschappelijke processen en vraagstukken en beleidseffecten.

  • Je voert regie over beleidsprogramma’s en projecten en bewaakt en bevordert de Integrale samenhang met betrekking tot beleid van verschillende onderdelen in de organisatie.

  • Je organiseert een projectmatige aanpak van opzet en beheer van de beleidscyclus en doet verbetervoorstellen en je verzorgt afstemming en evaluatie van beleid op effect en doelmatigheid.

Gemeente HW wil de rol van gebiedsregisseur herrijken zodat het intern duidelijk wordt wat er wel en niet wordt beoogd met de functie van gebiedsregisseur en extern dat de gemeente klaar is voor de ruimtelijke puzzel die komen gaat.

Naast inhoudelijke kennis en ervaring moet de kwartiermaker ook echt kwartier maken. Waar is de gebiedsregisseur van en waar niet. Hoe gaan we de rol van gebiedsregisseur positioneren binnen de gemeente, hebben we het juiste gedaan de afgelopen jaren en staat de gemeente goed opgesteld voor alle ruimtelijke ontwikkelingen die komen gaan? 



Wie ben jij? 

  • Je hebt een afgeronde WO/HBO-opleiding, aangevuld met ervaring als Gebiedsregisseur bij een gemeente, ontwikkelend bedrijf of commercieel bureau;

  • Je hebt ervaring met het kwartiermaken.

  • Je bent bovenal een collega die van aanpakken weet; zelfstandig, verantwoordelijk, oprecht, sympathiek en mensgericht. Je bent vindingrijk, begrijpt de complexiteit en hebt een oplossings- en resultaatgerichte houding. Je beschikt over goede communicatieve- en advies vaardigheden en daarmee wek je vertrouwen op bij je gesprekspartner en creëer je draagvlak op bestuurlijk vlak. 

  • Ook weet jij als geen ander hoe de hazen binnen een politieke organisatie lopen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten