Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker gebiedsontwikkeling spoorzone Dordrecht (ZZP)

Geplaatst 24 nov. 2021
Project ID: YIS 9104910
Plaats
Dordrecht
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 23 nov. 2021
Einde: 23 mei 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 30-11 18:00

Start z.s.m. voor circa 16 uur per week

Duur van de opdracht 6 maanden met optie van 6 maanden verlenging.

Richttarief op basis van schaal 15

 

De gemeente Dordrecht werkt samen met de gemeente Zwijndrecht en de provincie Zuid-Holland aan een zeer ambitieuze programmatische ontwikkeling in de spoorzone Dordrecht-Zwijndrecht, met ambities als inpassing van 8 à 9000 extra woningen, ruimte maken voor 2500 nieuwe banen en het verminderen van barrièrewerking door bestaande infrastructuur. De Gemeenteraad van Dordrecht heeft een halfjaar geleden een gebiedsvisie van bureau Mecanoo vastgesteld, die aangeeft hoe dit voor het Dordtse deel op een heel aantrekkelijke wijze vormgegeven kan worden. Deze gaat uit van ontwikkeling rond (toekomstige) OV-knopen in het gebied.

 

De Dordtse organisatie werkt momenteel samen met diverse partners (Provincie, NS, ProRail, RWS, ontwikkelaars) aan randvoorwaarden voor gebiedsontwikkeling in de spoorzone en wil op korte termijn een projectenstructuur inrichten voor daadkrachtige ontwikkeling in de Spoorzone. Voor het vormgeven deze structuur en de sturing op de al gestarte projecten, zoeken wij op zeer korte termijn een Kwartiermaker Gebiedsontwikkeling Spoorzone. Wij gaan uit van de termijn van en halfjaar, met een optie tot verlenging van nogmaals een half jaar. 

 

Deze Kwartiermaker heeft het volgende taakprofiel:

- Bouwt een ontwikkelstructuur met per deelgebied van de spoorzone (coördinerend) projectleiders in de spoorzone 

- Neemt de supervisie/aansturing op deze projectontwikkeling op zich, ondersteund door een staf  

- Organiseert 'warme' overdracht naar zijn opvolger

 

Wij zoeken hiervoor:

  • Zeer ervaren gebiedsontwikkelaar met aantoonbare track record op stationsgebonden gebiedsontwikkeling
  • Heeft ervaring met het werken vanuit interne positie in 100.000+gemeente(n).
  • Is een verandermanager die mensen mee kan nemen in nieuwe werkwijze/stijl, en hun hierin zowel kan uitdagen als faciliteren.
  • Heeft bij voorkeur aantoonbare kennis en ervaring met de visie op de Dordtse Spoorzone en het gemeentelijk apparaat van de gemeente Dordrecht.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten