Gemeenteprojecten

Freelance Kwaliteitsmedewerker participatiewet (20-36 uur)

Geplaatst 28 jul. 2021
Project ID: YIS 9099338
Plaats
Hellevoetsluis
Duur
4 maanden
(16 aug. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 03-8-2021 8:00


Functieomschrijving

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de uitvoering van diverse wetten die bij de afdeling WIZ zijn ondergebracht. Om te beginnen ben je vooral op het gebied van de participatiewet inzetbaar. Je werkt intensief samen met de beleidsmedewerkers, contractmanagers, inkopers en de coördinatoren en consulenten van de afdeling WIZ. Ook heb je een adviserende rol richting het afdelingsmanagement. Er zijn meerdere kwaliteitsmedewerkers, met allen een eigen specialisatie en zij zoeken ondertussen naar een vaste medewerker voor deze positie.


Je toetst besluiten en voert rechtsmatigheidssteekproeven uit. Hierbij bewaak en verbeter je inhoudelijke en juridische kwaliteit van rapporten, adviezen en beschikkingen in het kader van sociale zekerheid. Je coacht en begeleidt collega’s in de kwaliteit van het werk, zodat de nadruk komt te liggen op de kwaliteit in plaats van op de toetsing achteraf. Door jouw kennis van beleid en uitvoering breng je deze dichter bij elkaar. Om de juiste adviezen te kunnen geven zorg je dat je deskundigheid altijd up to date is op het gebied van wet- en beleidsregels


Requirements:

  • Je bent in bezit van HBO diploma, bij voorkeur in sociaal juridische richting, of gelijkwaardig denk- en werkniveau.
  •  Je hebt juridische en procesmatige kennis van de taken binnen het sociaal domein.
  • Jij bent een professional die oog heeft voor rechtvaardigheid en rechtmatigheid en dit met behulp van goede communicatieve vaardigheden weet je dit over te brengen op anderen. 
  • Je houdt hierbij rekening met belangen en gevolgen voor anderen en de organisatie. Dankzij jouw overtuigingskracht zorg je ervoor dat met jou realistische en goed uitvoerbare adviezen wordt ingestemd.
  • Je beschikt over analytisch vermogen. Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken.


Op het cv moet in ieder geval terugkomen dat iemand inhoudelijk veel weet van de participatiewet. Bij voorkeur meerdere jaren ervaring als kwaliteitsmedewerker. Een medior of senior dus. Mocht iemand meerdere jaren als bijvoorbeeld klantmanager en erg goed op de inhoud zijn en nu een stap willen maken, dan mag dat ook worden aangeboden. Graag voorzien van een duidelijke toelichting!


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten