Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance klantmanager poort en inkomen (zzp)

Geplaatst 19 jun. 2024
Project ID: YIS 9160336
Plaats
Rhoon, Nederland, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 27 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 jun. 2024 17:00

Standplaats: Rhoon

Kandidaten die eerder worden aangeboden, worden (mogelijk) eerder beoordeeld en uitgenodigd voor een kennismaking

Startdatum (gewenst)?: zsm

· Einddatum?: 31-12- 2024

· Aantal uur: 36

· Optie tot verlenging? ja

· Mogelijkheid tot thuiswerken? ja

· Functieschaal: 9

· Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 4-8 jaar



Klantmanager Poort en Inkomen

Wat ga je doen?


Wil jij bijdragen aan de zelfredzaamheid van cliënten door het bieden van dienstverlening op het gebied van bijzondere bijstand, aanvragen levensonderhoud en inkomensondersteunende regelingen? Als Klantmanager Poort en Inkomen ben je de spil tussen cliënten en overheidsvoorzieningen op het gebied van inkomen en sociale ondersteuning. Je hebt de verantwoordelijkheid voor het beoordelen van aanvragen, het beheren van dossiers en het begeleiden van cliënten naar de juiste voorzieningen. Deze functie vereist een grondige kennis van wet- en regelgeving en een empathische benadering om mensen in financiële kwetsbaarheid te ondersteunen.


Werken als klantmanager inkomen is continu schakelen op een dag. Je geeft voorlichting en voorziet klanten van informatie, je voert gesprekken, je beoordeelt en analyseert binnengekomen documenten, je stelt rapportages en beschikkingen op, soms ga je met een handhavingsmedewerker op huisbezoek of probeer je voor kwetsbare klanten in samenwerkingsverband met bijvoorbeeld het wijkteam oplossingen te vinden. Je werkt vanuit vertrouwen naar de klant maar als dat nodig is verricht je ook controles in het kader van fraudebestrijding.


Je komt te werken in het team Poort en Inkomen binnen het Cluster Maatschappij. In dit team zitten onder andere diverse klantmanagers, regisseurs, medewerkers en accountmanagers. De aandacht binnen het team gaat uit naar toegankelijkheid van de voorzieningen, inwonergerichte en oplossingsgerichte dienstverlening. Je werkt hiervoor nauw samen met je collega’s binnen je eigen team, maar ook met collega’s van andere afdelingen, bijvoorbeeld met de Wijkteams of collega’s van het cluster Dienstverlening & Communicatie. We zijn ambitieus in onze dienstverlening, slagvaardig en ontwikkelen en verbeteren ons dienstverleningsniveau.


Wat vragen wij van je?

  • Je hebt HBO werk/denkniveau;

  • Je hebt ruime ervaring in het beheren van een caseload met lopende uitkeringen in de Participatiewet, het verwerken van aanvragen bijzondere bijstand en andere minimaregelingen (ook voor niet-klanten), je weet alles van voorliggende voorzieningen en recht op bijstand in het kader van de Participatie Wet.

  • Je bent allround en kunt over het meeste wel meepraten; of het nu gaat om het toepassen van de kostendelersnorm, een uitkering beëindigen of het verwerken van wijzigingen;

  • Je kunt goed overweg met de klanten in onze doelgroep;

  • Je hebt ervaring met systemen voor het beheer van de uitkeringen, onder andere Suite, Suwinet, Schulinck;

  • Je bent juridisch onderlegd, je werkt vanuit vertrouwen maar herkent tevens signalen van fraude;

  • Je bent klant- en resultaatgericht;

  • Je werkt zelfstandig maar zoekt ook het contact met collega’s. Binnen je eigen team maar ook daarbuiten. Het bundelen van de krachten

· Must haves (knockouts)? Hbo/jarenlange ervaring Poortwachter, inkomen, rechtmatigheid

• HBO niveau;

• Ervaring met berekening inkomstenvrijlating;

• Ervaring als klantmanager inkomen;

• Ervaring als klantmanager werk;

• Ervaring met Suite/Suwinet.


 



Procedure


Datum terugkoppeling inhurend manager?

zsm


Wanneer gesprekken?

zsm



Locatie gesprekken?

Fysiek in Rhoon of via Teams


Hoeveel gesprekken?

1x.


Duur gesprekken?

30/45 minuten.



Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten