Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance klantmanager levensonderhoud & bijzondere bijstand (zzp)

Geplaatst 14 jun. 2024
Project ID: YIS 9159974
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 14 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 jun. 2024 15:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: half jaar, met optie tot verlengen

Aantal uren week: 36

Inschaling: 9 (gemeente cao)

Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever (BYOD)

Indexeren gedurende de gehele opdracht niet mogelijk


Als klantmanager aanvraag levensonderhoud staat dienstverlening voor jou voorop en ga jij ervoor om de burger op een zo goed mogelijke manier verder te helpen. Zo geef jij kleur aan jouw werk voor Lelystad.


Wat ga je doen als klantmanager aanvraag levensonderhoud?

Binnen deze functie zorg je voor het beoordelen van aanvragen levensonderhoud in het kader van de Participatiewet waar de voortgang, resultaat en juridische kennis belangrijke onderdelen zijn. De 3 werkzaamheden die standaard op jouw agenda staan zijn:

 behandelen van aanvragen levensonderhoud en beoordelen of er recht is op bijstand;

 screenen van burgers aan de hand van verschillende systemen;

 opstellen van een juridisch onderbouwd rapport en beschikking.

Waar ga je dit doen?

Samen zorgen we dat Lelystad een nog mooiere plek voor inwoners, ondernemers en bezoekers wordt. Hiervoor ontwikkelen we de kust door en vinden we vernieuwende manieren om onze inwoners en ondernemers te ondersteunen.


Ben je nieuwsgierig naar hoe het is om te werken bij gemeente Lelystad? Dat begrijpen we en daarom vertellen we het je graag: samenwerken vinden we belangrijk. Dat doen we veel en met respect voor elkaar. Verder combineren we vrijheid met verantwoordelijkheid. In de praktijk betekent dit dat jij veel ruimte hebt om je functie uit te oefenen zoals jij wilt. Als klantmanager aanvraag levensonderhoud maak je deel uit van team aanvragen. Binnen het team behandelt één deel de aanvragen levensonderhoud en een ander deel de aanvragen bijzondere bijstand en Wet Kinderopvang. Enkele collega’s flexen tussen deze opgaven. Naast team aanvragen zijn er teams mutaties, handhaving, financiën en juridische medewerkers waar je nauw mee samen werkt.


Wat je meebrengt?

In jouw werk sta je graag voor anderen klaar en veer je mee met veranderingen. Verder zijn we vooral benieuwd naar wie je bent en welke talenten jij meebrengt. Ook beschik je voor deze vacature van klantmanager aanvraag levensonderhoud over:

 mbo+/hbo werk- en denkniveau;

 minimaal 2 jaar werkervaring met het behandelen van aanvragen levensonderhoud;

 je hebt kennis van de Participatiewet, de Algemene wet bestuursrecht en andere relevante wet- en regelgeving binnen het sociaal domein én voorliggende voorzieningen;

 je kan werken met GWS4all, Suwinet, key2burgerzaken en PKO.


Verplichte kennis van:

 PINK en C.SAM

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten