Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance klantmanager bijzondere bijstand (Energietoeslag) zzp

Geplaatst 19 jul. 2022
Project ID: YIS000775
Plaats
Lelystad, Flevoland
Uren
30 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 aug. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 jul. 2022 09:00

Startdatum: z.s.m. (graag in jouw motivatiebrief noemen mocht je binnen de komende maanden op vakantie gaan) 

Einddatum: 31 oktober 2022

Aantal uren week: 24-36 

Inschaling: 8 CAO Gemeenten

 (LET OP! Bij binnenkomst stellen wij profielen direct voor aan de opdrachtgever)

 

Benodigde devices (mobiel/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

 

 

Het mooie van gemeente Lelystad en de functie

Lelystad is in ontwikkeling. Een veranderende samenleving, die andere eisen aan de overheid stelt, vraagt om een andere manier van organiseren. Vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen zijn de uitgangspunten. We werken samen, we zijn betrokken en we zorgen ervoor dat het duidelijk is.

 

Je komt werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je ook terug in jouw werk. Sterker nog, jij bent in deze rol van echte betekenis voor de mens. Het is een uitdagende administratieve juridische baan, waarbij je ook af en toe fysiek klantencontact hebt, maar doorgaans telefonisch. Elke aanvraag is anders, je komt de meest uiteenlopende klanten en situaties tegen waarbinnen je de juiste juridische afweging moet maken over het al dan niet toekennen van de bijzondere bijstand.

 

Klantmanager Bijzondere Bijstand

Een ervaren enthousiaste klantmanager die het leuk vindt om aanvragen bijzondere bijstand af te handelen en dit op een juridisch juiste en klantvriendelijke wijze te doen, binnen de afgesproken targets? Heb je daarnaast affiniteit met standaardisering en verdergaande digitalisering van processen? Dan ben jij degene die we zoeken!

 

Het domein

Het sociaal domein draagt bij aan een zelfstandig bestaan van de inwoners van Lelystad. Binnen het domein voeren wij een aantal wettelijke taken uit zoals de Participatiewet, de Leerplichtwet en de WMO, daarnaast zijn wij binnen de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van het armoedebeleid.

 

Binnen het sociaal domein worden de processen Aanvragen en Mutaties uitgevoerd. Door het tijdig en juist verstrekken van een (tijdelijke) uitkering en bijzondere bijstand. dragen wij bij aan een zelfstandig bestaan van inwoners van Lelystad door Verder zorgt het sociaal domein ervoor dat het inkomen van onze klanten goed geregeld is door een goede afhandeling van de mutaties.

 

Het team

Team Aanvragen bestaat uit ongeveer 20 personen. Wij zijn verantwoordelijk voor de bezetting van de balie waar de burger met al zijn vragen over het Sociale domein terecht kan. Binnen het team worden de aanvragen bijzondere bijstand en levensonderhoud afgehandeld. We zijn een gezellig team waar klantvriendelijkheid, juridisch correct besluiten en binnen termijnen werken erg belangrijk zijn.

 

Wat ga je doen

Als klantmanager bijzondere bijstand zorg jij ervoor dat de aanvragen voor bijzondere bijstand binnen de gestelde termijn zijn afgehandeld en dat deze juridisch juist zijn.

 

 

Jouw kracht

Je ben niet alleen juridisch goed onderlegd, maar je weet ook onder tijdsdruk ervoor te zorgen dat de afhandeling van de aanvragen van hoog kwaliteitsniveau blijft terwijl je ook oog blijft houden voor de klant.

 

Dit verwachten we verder van je:

  • je hebt een opleiding op MBO+/HBO niveau;
  • je hebt ervaring in het afhandelen van bijzondere bijstand;
  • je hebt gedegen kennis van de Participatiewet, de Algemene wet bestuursrecht en voorliggende voorzieningen;
  • je hebt kennis van en je kunt werken met GWS4all, Suwinet, key2burgerzaken en PKO;
  • je bent alert op fraude.

 

Daarnaast heb je de volgende competenties:

  • communicatief zeer vaardig;
  • stressbestendig;
  • onder tijdsdruk kunnen werken;
  • juridisch juist en beknopt kunnen rapporteren;
  • klantvriendelijk.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten