Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist toezicht en handhaving (zzp)

Geplaatst 20 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153449
Plaats
Velsen
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 sep. 2024
Tarief
75 - 91 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 mrt. 2024 13:00

Start en einddatum: zsm tot een vaste medewerker is gevonden (in ieder geval tot 01-09-2024)

Functieschaal: 10

Gemeente Velsen

Uren per week: 36,00

Max richttarief: € 84,00

Wat ga je doen?

Je zorgt o.a. voor de juridische afhandeling van handhavingsverzoeken, handhavingsdossiers en legt bestuurlijke sancties op die betrekking hebben op de handhaving van het omgevingsrecht. Je neemt daar zelf besluiten over. Daarnaast adviseer je bij (complexe) bezwaar- en beroepsprocedures. Juridisch is dit een hele interessante functie waar jij je creativiteit in kwijt kunt. Je maakt afwegingen en keuzes door gebruik van relevante wetgeving en jurisprudentie, rekening houdend met de belangen van het bestuur en de leefomgeving. Je brengt advies uit aan bestuurders waarmee je inzicht geeft in verschillende scenario’s en risico’s. Je werkt samen met andere juridische collega’s binnen de organisatie, maar ook met externe partijen als de Politie, Omgevingsdienst, Rijkswaterstaat, Provincie en andere gemeenten. Je draagt direct bij aan een veilige leefomgeving, waarbij je veel invloed hebt om zaken te verbeteren en problemen snel op te lossen. 

Het team

Het domein Fysieke Leefomgeving richt zich op het behouden en versterken van onze leefomgeving. Hierbij werken wij aan integrale en tijdige advisering aan het bestuur, in goed contact en samenwerking met de samenleving. Onderdeel van dit domein is het team vergunningen, toezicht en handhaving, waarbinnen onder andere het toezicht op het gebruik van de openbare ruimte plaatsvindt. Je hebt direct invloed op de leefomgeving van de inwoners. Zodra er ontwikkelingen zijn in de maatschappij, denk aan de situatie rondom Oekraïne, dan heeft dat direct invloed op je werk en wordt er een bijdrage van jou verwacht. Je krijgt bij ons veel verantwoordelijkheid, we bemoeien ons niet met alles wat je doet, maar zijn goed benaderbaar en geven je de nodige vrijheid en ruimte. We werken deels op kantoor en deels vanuit huis.

Er is op dit moment één andere handhavingsjurist, hier zul je nauw mee samenwerken. Deze collega gaat in juli een aantal weken met ouderschapsverlof en in die periode (een dal-periode qua drukte) wordt verwacht dat je deze rol alleen kunt dragen.

Wat wij vragen

Je hebt een afgeronde juridische (HBO) opleiding; kennis van de Omgevingswet, bestemmingsplannen, bouwbesluit en de AWB en minimaal 3 jaar ervaring in het vakgebied. Ervaring bij een  gemeente heeft de voorkeur.

Verder sta je sterk in je schoenen, ben je stressbestendig, politiek sensitief en omgevingsbewust.

Je bent analytisch sterk, kan goed overzicht houden, durft beslissingen te nemen en bent flexibel.

Daarnaast wil je jezelf graag verder ontwikkelen, kun je goed argumenteren en werk je graag in een team, met collega’s waar van je kunt leren, maar die ook blij worden van jouw enthousiasme.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten