Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist sociaal domein (zzp)

Geplaatst 12 aug. 2022
Project ID: YIS 9119375
Plaats
Venray, Limburg
Uren
18 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 12 sep. 2022
Einde: 31 mrt. 2023
Tarief
60 - 73 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 aug. 2022 14:00

Startdatum: 1 oktober 2022

Einddatum: 31 maart 2023

Aantal uur per week: 16-20 uur

Tariefindicatie: € 68 (Een hoger tarief is bespreekbaar, mits dat in lijn is met de kwaliteit van het cv) 

Geschikte kandidaten worden direct voorgesteld.

 

 

Over Venray

Venray is een gezellige stad en middelgrote gemeente in Noord-Limburg en ligt op een steenworp afstand van Venlo, Roermond, Nijmegen en Eindhoven. Sinds 1 januari 2010 vormt Venray een plattelandsgemeente met een stedelijke kern en daaromheen dertien dorpskernen. In de stedelijke kern wonen ongeveer 30.000 mensen. De overige 13.500 inwoners wonen in de dertien dorpen (variërend van 200 tot ruim 2000 inwoners per dorp). Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio.

 

 

De organisatie

De gemeente Venray heeft een koers uitgezet waarin flexibiliteit, samenwerking en de vraag van de klant de kernwoorden zijn. Venray heeft nadrukkelijk een eigen ambitie en koers, maar die alleen in samenwerking met vele (externe) partners gerealiseerd kan worden. De gemeente stimuleert de kracht van de samenleving, faciliteert initiatieven en werkt aan zaken waar ze zelf voor aan de lat staan. Deze ambitie heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering en de manier waarop medewerkers hun werk doen: zelfstandig, met een duidelijk beeld van de klantvraag, gericht op samenwerking én op het behalen van concrete resultaten.

De organisatie bestaat uit drie afdelingen en één stafafdeling. Elke afdeling is onderverdeeld in teams. Totaal werken er ruim 350 medewerkers bij de gemeente Venray.

 

 

Dit zijn jouw werkzaamheden

Als Jurist voor het Sociaal domein, ben je werkzaam binnen het team Maatschappelijke Ondersteuning. Samen met een fijne collega zijn jullie samen verantwoordelijk voor de diverse voorkomende juridische vraagstukken binnen het Sociaal Domein. Jij wordt ingezet op brede juridische advisering van zowel de beleidsafdelingen als de uitvoeringsafdelingen omtrent o.a. de Wmo, de Jeugdwet, schuldhulpverlening, leerlingenvervoer en subsidies. Denk hierbij ook aan een project m.b.t. omgekeerde verordening Sociaal Domein. 

Je adviseert voornamelijk op bestuursrechtelijk vlak maar indien nodig ook op privaatrechtelijk vlak. Verder handel je de bezwaren en beroepen af.

 

 

Wat breng jij mee?

Als jurist werk je nauwgezet en klantgericht, waarbij je je flexibel opstelt. Je beschikt over een pro-actieve houding waarbij je creatief denkt in oplossingen terwijl je integriteit hoog houdt. En verder:

●    heb je een afgeronde, relevante, juridische opleiding;

●    heb jij relevante werkervaring bij de lokale overheid;

●    begrijp je de politiek-bestuurlijke context waarin je werkzaam bent en beschik je over de nodige ‘senstiviteit’;

●    sta je stevig in jouw schoenen en dat blijkt onder meer uit de wijze waarop je communiceert;

●    is samenwerken vanzelfsprekend voor je;

●    werk en denk je integraal;

●    ben je flexibel, creatief en denk je in mogelijkheden;

●    heb je een sterk analytisch vermogen en ben je resultaatgericht.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten