Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist openbare orde en veiligheid (zzp)

Geplaatst 6 jun. 2023
Project ID: YIS 9133811
Plaats
Venray, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 3 aug. 2023
Einde: 14 dec. 2023
Tarief
70 - 92 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 jun. 2023 14:00

Startdatum: 3-8

Einddatum: 14-12

Functieschaal 10A/11

Aantal uur: afhankelijk van ervaring tussen de 8 en 16 uur. Meer uren niet mogelijk!

Tarief: tussen de €70 en €92

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Functie-/taakomschrijving Jurist openbare orde en veiligheid

Binnen het Team Maatschappelijke Ontwikkeling houden collega’s zich bezig met advisering en beleidsvoorbereiding ten aanzien van openbare orde en veiligheidsvraagstukken inclusief ondermijning alsook politie- en brandweeraangelegenheden inclusief crisisbeheersing. Zo wordt er uitvoering gegeven aan de Gemeentewet, Wet Damocles, Wet tijdelijk huisverbod, Wet verplichte ggz en Wet zorg en dwang, Wet aanpak woonoverlast, APV in relatie tot overlast en ondermijning, Wet bibob, aanpak ondermijning (drugscriminaliteit, outlaw motorcycle gangs, mensenhandel, witwassen, vastgoedfraude, zorgfraude), coffeeshops, drugsdumpingen, cameratoezicht, gebiedsverboden (en indien nodig gebiedsaanwijzingen), evenementenveiligheid, noodbevoegdheden, Algemene Wet op binnentreden.

Taken

Juridische ondersteuning bieden op het gebied van handhaving van de openbare orde, sociale en fysieke veiligheid en ondermijning in het algemeen en meer specifiek:

·       Juridische advisering aan de hand van wet- en regelgeving, beleid, handhavingsscenario’s en jurisprudentie aan de burgemeester, college en collega’s.

·       Bewaken van kwaliteit van juridische stukken en juridische processen.

·       Het zijn van een juridische vraagbaak, sparren en juridisch aanspreekpunt voor de toezichthouder ondermijning en coördinator bestuurlijke aanpak.

·       Juridisch toetsen van beschikkingen, bestuurlijke rapportages, beleid, verordeningen, samenwerkingsovereenkomsten/convenanten aan vigerende wet- en regelgeving.

·       Voorbereiden van (gedoog)beschikkingen, vooraankondigingen of waarschuwingen, last onder dwangsom en invorderingsbesluiten, last onder bestuursdwang, gedragsaanwijzingen en noodbevoegdheden van de burgemeester.

·       Het voeren van gesprekken met overtreders en belanghebbenden.

·       Het behandelen van zienswijzen (mondeling/schriftelijk)

·       Het schrijven van processtukken, zoals verweerschriften en de vertegenwoordiging in rechte zoals in bezwaar, beroep, voorlopige voorzieningen en hoger beroep. Opstellen informerende notities, adviesnota’s en besluiten voor de burgemeester en college



Functie-eisen

·       Opleiding Rechten op WO-niveau (of vergelijkbaar)

·       Ruime gemeentelijke werkervaring als jurist op het terrein van handhaving en openbare orde en veiligheid

·       Brede kennis van de relevante wetgeving en jurisprudentie op deze gebieden

·       Kennis van het bestuursrecht binnen een gemeentelijke organisatie en van de specifieke wetgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid alsook op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen binnen het rechtsgebied, de rechtspraak en gemeentelijke bevoegdheden c.q. bevoegdheden van burgemeester

·       Ervaring met gemeentelijke processen, juridische procedures en het vertegenwoordigen van bestuur tijdens bezwaar- en beroepsprocedures

·       Doortastend en proactief

·       Verantwoordelijkheid nemen

·       Goed analytisch vermogen

·       Goede communicatieve en adviserende vaardigheden (zowel in woord als geschrift)

·       Zowel in een team als zelfstandig kunnen werken met een goed gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen.

·       Je staat sterk in je schoenen, hebt overtuigingskracht en bent stressbestendig

·       Je hebt lef en bent een doorpakker

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten