Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist handhaving (zzp)

Posted Jul 18, 2022
Project ID: YIS 9117963
Location
Budel , Noord-Brabant
Duration
5 maanden
(Sep 12, 2022 - Feb 28, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 25, 2022 12:00 PM

Startdatum 12 september 2022

Einddatum 28 februari 2023

Aantal uur per week 36

Het referentietarief voor deze functie is 85/ 90,- euro per uur, afhankelijk van werkervaring mag voor een ander tarief worden voorgesteld.

 Kandidaten worden rechtstreeks onder de aandacht gebracht bij de inhurend manager.

 

Wie zijn wij?

De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard werken sinds 2004 op verschillende onderdelen samen. 

De samenwerking is een afzonderlijke organisatie namelijk de Gemeenschappelijke Regeling A2 (GRS A2). Cranendonck is een gemeente die continu in ontwikkeling is. Ambitieus, op zoek naar kansen en toekomstgericht. We maken samen plannen, stellen beleid op en werken samen met onze inwoners. Een organisatie in ontwikkeling betekent ook: de medewerker in ontwikkeling. De informele, open en collegiale werksfeer maakt dat het fijn werken is bij de gemeente Cranendonck. Lef en vertrouwen zijn onze kernwaarden: we zoeken medewerkers die van gebaande paden durven af te wijken in het belang van het resultaat. Daarbij is vertrouwen in elkaar de basis. 

We gaan uit van de zelfstandigheid van medewerkers, die in autonome teams samenwerken en actief samenwerken met de inwoners, ondernemers en organisaties in Cranendonck.

 

Wat ga je doen?

Je gaat werken voor de gemeente Cranendonck op de afdeling Leefomgeving, bestaande uit ca. 55 mensen, verdeeld over 5 zelfstandige teams. Binnen de afdeling geven we vorm aan een optimale dienstverlening voor onze leefomgeving en ligt de focus op ontwikkeling en innovatie.

1.    Je onderzoekt en beoordeelt handhavingsverzoeken op rechtmatigheid.

2.    Je bent verantwoordelijk voor de correcte en tijdige afhandeling van handhavingszaken en stelt daartoe waarschuwingen, voornemens en lasten op. Ook het opstellen van invorderingsbeschikkingen behoort tot je takenpakket.

 

3.    Als jurist handhaving ben je verantwoordelijk voor een correcte en tijdige afhandeling van bezwaar- en beroepschriften. Je behandelt zienswijzen en vertegenwoordigt de gemeente bij de Commissie Bezwaarschriften, de Rechtbank en de Raad van State.

4.    Je verzorgt eveneens de administratieve afhandeling van de door jouw behandelde zaken.

5.    Je adviseert collega’s en het management over te nemen handhavingsmaatregelen en je stemt de te nemen stappen af.

6.    Je adviseert en informeert belanghebbenden en betrokkenen, zowel intern als extern over de toepassing en uitvoering van het gemeentelijk toezicht- en handhavingsbeleid met als doel het creëren van begrip en draagvlak.

7.    Je draagt bij aan het verder op peil brengen en houden van het gemeentelijk toezicht- en handhavingsbeleid.

Je werkt mee aan het versterken van de kwaliteit van de handhaving en draagt bij aan de ontwikkeling van het team. Ook houd je landelijke ontwikkelingen van relevante wetgeving in de gaten. Kerntaak is de bestuursrechtelijke handhaving van ruimtelijke en plaatselijke regelgeving.

 

 

Wat verwachten we van je?

·        Je beschikt over een afgeronde wo-studie op het gebied van rechten, algemeen of staats- en bestuursrecht

·        Je beschikt over kennis van relevante wet- en regelgeving in dit werkveld (o.a. AWB, WABO, WRO, Woningwet en bij voorkeur Wm)

·        Je bent bekend met de stappen die genomen moeten worden in handhavingsprocedures en hebt ervaring met de uitvoering hiervan

·        Ervaring met Squit XO en Verseon is een pré

·        Je staat stevig in je schoenen en bent sociaal ingesteld

·        Je hebt een ondernemende instelling en je bent vaardig in conflicthantering, klantgericht, resultaatgericht, nauwkeurig, communicatief vaardig, besluitvaardig, politiek sensitief, stressbestendig, flexibel en kritisch

Similar projects

+ Search all projects