Gemeenteprojecten

Freelance Jurist bezwaar fysiek domein

Geplaatst 27 jul. 2021
Project ID: YIS 9099087
Plaats
Maasdam
Duur
4 maanden
(1 sep. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
65 - 80 €/hr

Sollicitatie deadline: 02-8-2021 8:00


Description:

Voor gemeente Hoeksche Waard zoeken we voor 24 uur per week een jurist die bezwaren fysiek domein kan behandelen en bijvoorbeeld ook Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) zaken. Beetje een manusje van alles, maar primair bezwaren en WOB. Klachten vallen niet binnen je rol, dan doen anderen. Je werkt binnen het team Juridische Zaken samen met andere juristen in het fysiek domein.

 

Je kunt een groot deel van het werk vanuit huis verrichten, maar wordt ook op kantoor/locatie verwacht. Bij een hoorzitting waar mensen fysiek gehoord worden dien je uiteraard aanwezig te zijn op kantoor. In voorkomende gevallen moet je naar de rechtbank, bijvoorbeeld bij voorlopige voorzieningen. In de regel hoef je weinig locatiebezoek te doen en kun je veel zaken behandelen met behulp van google maps, maar soms is het wel goed om even op locatie te kijken. 


De 24 uur zijn in overleg vrij in te delen, zolang je maar opdaagt bij een hoorzitting of voorlopige voorziening.


De inhurende manager is tevreden over de uitvoering van de opdracht als bezwaren binnen de termijn behandeld worden en standhouden bij de rechter en dus kwalitatief goed in elkaar steken, wanneer de collega’s binnen het team JZ tevreden zijn over de persoon en als iemand WOB’s op een praktische/efficiënte manier kan afhandelen. 

 

De inhurende manager staat open voor iemand met wat minder ervaring, maar je moet wel enigszins verstand van en gevoel bij het fysieke domein hebben.


Requirements:

Het heeft de voorkeur om zaken op de informele weg af te handelen. Daarom is het van belang dat je communicatief vaardig, deskundig en analytisch bent maar óók beschikt over inlevingsvermogen: wat gebeurt er nou écht in de wereld van de inwoner, wat speelt hier nou. We zoeken iemand die flexibel is, iemand die werk uit handen kan nemen en van vele markten thuis is. Iemand die initiatief toont en soepel is in de samenwerking. 


  • een afgeronde Juridische opleiding HBO/WO
  • enige kennis van en ervaring met de bezwaarprocedures binnen de overheid
  • je bent bekend met de informele aanpak

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten