Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch medewerker WOZ-bezwaren (zzp)

Geplaatst 21 apr. 2023
Project ID: YIS 9131533
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 15 mei 2023
Einde: 31 okt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 apr. 2023 14:00

Startdatum inzet: 15-5-2023

Einddatum inzet: 31-10-2023

Uren per week: 36,00

Schaal 9


Juridisch medewerker WOZ-bezwaren

Wie zoeken we?

Als juridisch medewerker zoek jij de bezwaren tot op de bodem uit. Is geen juridisch proces jou te complex? Is het verdedigen van de gemeente bij het gerechtshof voor jouw een routine klus? Ben jij een echte teamspeler? Weet je alles van primaire en secundaire kenmerken, grieven, hoorzittingen en termijnen? Dan ben jij de juridisch medewerker die we zoeken!

 

Het werkveld

De unit belastingen verzorgt niet alleen de uitvoering van de wet WOZ, inclusief de taxaties van woningen en niet-woningen, maar ook de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen. Samen met Administratie en Beleid en Advies is de unit Belastingen onderdeel van de afdeling Financiën.

 

Functieomschrijving

Als juridisch medewerker werk je zelfstandig in een enthousiast team en ben je verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief afhandelen van de bezwaren en eventuele beroepszaken.

Je doorgrond de taxatie technische adviezen van de taxateurs en weet aan de hand daarvan efficiënt de bezwaren af te ronden met het tijdig versturen van een uitspraak. In voorkomende gevallen schrijf je een verweerschrift voor de beroepszaken en vertegenwoordig je de gemeente bij de rechtbank.

Je hebt een proactieve houding in het contact met belanghebbenden; zowel via e-mail en telefoon als ook op locatie.



Wij vragen

·        Een afgeronde HBO opleiding op juridisch gebied, bij voorkeur aangevuld met WOZ-diploma en/of het SVM-NIVO diploma;

·        Kennis en ervaring met het softwarepakket van GouwIT is een pré;

·        Je bent handig met kantoorautomatisering en het werken met vele geautomatiseerde systemen en digitale hulpmiddelen is voor jouw standaard;

·        Je bent klant- en resultaatgericht;

·        Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent een stevige gesprekspartner voor onze grote belanghebbenden en/of NCNP-bureau’s;

·        Je bent een verbinder, vernieuwend, nieuwsgierig en stressbestendig.

·        Voor de periode 15-05-23 t/m 31-10-23 ivm zwangerschapverlof

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten