Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur vergunningen (zzp)

Geplaatst 10 jul. 2024
Project ID: YIS 9161780
Plaats
Ouderkerk aan de Amstel
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 1 nov. 2024
Tarief
72 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 17 jul. 2024 12:00
  • Schaal 10

  • Aantal uren: 24

  • startdatum; 1/8/2024

  • einddatum; 1/11/2024

Aanvullende informatie; Van de kandidaat zal, behalve werkzaamheden als handhavingsjurist, worden gevraagd om inzichtelijk te maken de hoeveelheid en aard van de werkzaamheden die bij het cluster worden ontvangen inzichtelijk te maken. Tevens zal inzichtelijk moeten worden gemaakt welke juridische capaciteit en expertise daarvoor is vereist. De kandidaat moet dus over de vaardigheid daartoe beschikken.

Duo+

Standplaats: Ouderkerk aan de Amstel
Voor ons team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) zoeken wij een handhavingsjurist die van aanpakken weet!

Voor ons team Vergunningen, Toezicht en Handhaving zoeken wij een handhavingsjurist die thuis is in de beleidsterreinen Omgevingswetgeving en Openbare Orde.

 

Waarom is dit jouw project:

 Je werkt in een uitdagende omgeving waarin je werkt voor 2 opdrachtgevers!

 Je voert overleg met zowel bewoners, collega’s als bestuurders/opdrachtgevers.

In het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (onderdeel van de afdeling Buurt) vind je de clusters Omgevingsvergunningen, APV vergunningen en bijzondere wetten, Toezichthouders Milieu en toezichthouders Bouw, Handhavingsjuristen en Boa’s.

Wij zijn een team van 42 collega’s waarvan 6 handhavingsjuristen. We werken hard en staan voor elkaar klaar. Humor is voor ons belangrijk, want hard werken is belangrijk maar zo nu en dan met elkaar kunnen lachen zorgt voor een gezonde geest. We zorgen ervoor dat we op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, denken waar nodig mee over het huidige en toekomstige beleid voor de openbare ruimte en dragen zorg voor de uitvoering. Dit doen we als opdrachtnemer voor de gemeenten Uithoorn en Ouder-Amstel.

We houden ons hoofdzakelijk bezig met vergunningverlening, het toezicht op en de handhaving van verleende vergunningen en strijdig gebruik in de breedste zin van het woord, bestuurlijke handhaving en de ondersteuning van de gemeenten bij Openbare Orde vraagstukken. Het kader waarbinnen wij dat doen is vooral de omgevingswet, de APV, bijzondere wetten en de opiumwet.

Je werkzaamheden

Je beoordeelt handhavingsverzoeken en voert handhavingsprocedures uit. Je stelt verweerschriften op bij de bezwaar- en beroepsprocedures bij vergunningverlening en handhavingsbesluiten en voert tevens het verweer bij hoorzittingen in bezwaar en in (hoger) beroepsprocedures.

Je adviseert bestuurders over Openbare Orde maatregelen en concipieert besluiten voor de Burgemeester. Je treedt zelfstandig op en rapporteert je bevindingen. Je handelt (pro)actief richting gemeentelijke opdrachtgevers en bestuurders. Je neemt deel aan relevante interne overleggen en met externe stakeholders en je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de vakdisciplines. Daarnaast ben je periodiek bezig met de actualisatie of de implementatie van verordeningen en beleidsregels.

Tevens bied je juridische ondersteuning aan collega’s binnen het team VTH op het gebied van handhaving, vergunningverlening en Openbare Orde vraagstukken. Als handhavingsjurist heb je affiniteit met Bibob onderzoeken en ben je bereid je hierin te bekwamen.

Van de kandidaat zal, behalve werkzaamheden als handhavingsjurist, worden gevraagd om inzichtelijk te maken de hoeveelheid en aard van de werkzaamheden die bij het cluster worden ontvangen inzichtelijk te maken. Tevens zal inzichtelijk moeten worden gemaakt welke juridische capaciteit en expertise daarvoor is vereist. De kandidaat moet dus over de vaardigheid daartoe beschikken.

Je profiel                 

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega die initiatief neemt en zowel graag in teamverband als zelfstandig werkt. Je hebt een frisse kijk op zaken en bent altijd op

zoek naar hoe we het nog beter kunnen doen.  Wat neem jij verder mee:

 Een afgeronde universitaire juridische opleiding, gericht op het vakgebied;

 Ervaring in een vergelijkbare functie is een pré;

 Je behoudt steeds het overzicht, neemt regie, voelt je verantwoordelijk en zorgt dat de klant goed geholpen wordt;

 Je bent een goede teamplayer die zich verantwoordelijk voelt voor het werkproces;

 Je bent een stevige sparringpartner voor bestuur en externe partijen en je hebt gevoel voor bestuurlijke belangen;

 Je bent in staat verschillende belangen tegen elkaar af te wegen en om dan een objectief juridisch onderbouwd advies te formuleren;

 Je beschikt over een uitstekende mondelinge- en schriftelijke vaardigheid;

 Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat alle materie mondeling en schriftelijk te vertalen in een voor bestuur, collega’s en inwoners te begrijpen verhaal.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten