Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur bezwaar en beroep, fysiek domein (zzp)

Geplaatst 13 feb. 2023
Project ID: YIS 9128403
Plaats
Velsen, Noord-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 24 apr. 2023
Einde: 24 jul. 2023
Tarief
70 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 13 apr. 2023 12:00

Startdatum inzet: zsm

Duur inzet: +-3 maanden

Functieschaal 10

Richttarief: 78.50

36 uur / week

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Belangrijk in deze rol is dat je een bezwaarprocedure zelfstandig kunt oppakken en afronden.


Wat ga je doen

Je behandelt bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordigt de gemeente in beroep en hoger beroep. Het betreft hier vooral zaken op het gebied van het omgevingsrecht en aanverwante rechtsgebieden, zoals de APV. Je adviseert (op termijn) gevraagd en ongevraagd de burgemeester, het college van burgemeester en wethouders en collega’s binnen de organisatie over diverse juridische onderwerpen. Het werk is afwisselend, de diversiteit aan onderwerpen is groot. 


Wat wij vragen

Je kunt je helder uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk. Je krijgt energie van resultaten behalen en weet deze ook over te brengen, intern en extern. Je kunt mensen enthousiasmeren en weet de juridische werkelijkheid ook aan niet-juristen uit te leggen. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en je werkt accuraat.Je zoekt graag de samenwerking op en bent een inhoudelijk klankbord voor collega’s. Het ontvangen en geven van feedback gaat jou gemakkelijk af. Je controleert tussentijds de activiteiten op inhoud en voortgang, signaleert afwijkingen en stuurt zo nodig bij.


Wat breng je in elk geval mee?

  • Een afgeronde (relevante) juridische HBO- of WO opleiding en bijbehorend werk- en denkniveau.

  • 2 tot 5 jaren relevante werkervaring in bestuursrecht en omgevingsrecht. Gedegen kennis van de Algemene wet bestuursrecht, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Wet ruimtelijke ordening



 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten