Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance junior adviseur jeugd (zzp)

Geplaatst 10 nov. 2022
Project ID: YIS 9123441
Plaats
Maasdam, Zuid-Holland
Uren
30 uur/week
Periode
11 maanden, 4 weken
Start: 1 dec. 2022
Einde: 1 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 nov. 2022 12:00

Aantal uur: 32-36 uur

Startdatum: 1 december

Duur opdracht: 1 jaar

Thuiswerken toegestaan: ja

Aanvraag staat open voor trainees

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen na de deadlline

 

Je bent onderdeel van het team Opvoeden & Opgroeien dat bestaat uit 13 medewerkers. Dit team staat voor een sterke sociale basis waar kinderen gezond, veilig en kansrijk opgroeien. In de praktijk richt het team zich op het sterker maken van initiatieven, voorzieningen en netwerken in een buurt, wijk of dorp waar jongeren en hun opvoeders makkelijk naartoe kunnen. Daarnaast ontwikkelt het team beleid op verschillende thema’s die voortkomen uit o.a. wetgeving en het hoofdlijnenakkoord van het gemeentebestuur . Het team werkt nauw samen met andere teams, scholen, kinderopvangorganisaties, jongerenwerk, zorgaanbieders en andere partijen die zich inzetten voor jongeren en hun opvoeders. 

 

In deze functie werk je op het snijvlak van regionale en lokale jeugdhulp. Je werkt nauw samen met de kwartiermaker van het jeugdteam en de senior adviseur Opvoeden & Opgroeien. Je ondersteunt hen in hun advisering en daarnaast werk je zelfstandig aan dossiers.

 

Taken & verantwoordelijkheden

•   Je stelt in overleg met de senior adviseur adviezen op over jeugdzorg en zorgt mede voor de lokale vertaling van regionale en landelijke besluiten, bijvoorbeeld aanpassing nieuwe verordening, nadere regels en werkprocessen. 

•   Je verzorgt het administratieve proces voor de behandeling van zienswijzen op bijvoorbeeld de begroting en bestuursrapportages van Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ .

•   Je denkt en werkt mee aan het verder ontwikkelen van het monitoren van de effecten van de lokale inzet voor jeugdzorg, zoals bijv.de intensivering jeugdteam, verbinding huisartsen.  

•   Je rapporteert aan college en raad door middel van raadsinformatiebrieven en thema avonden.  

•   Je beheert een relatienetwerk en subsidie accounts voor lokale initiatieven die de sociale basis voor jongeren versterken, zoals bijv. Buurtgezinnen en Begeleiding risicogezinnen.

•   Je bent het aanspreekpunt voor de adviesraad Sociaal Domein

•   Je bereidt diverse ambtelijke overleggen voor inclusief het kort en bondig notuleren van deze overleggen. 

 

Functie-eisen

•   Hbo werk- en denkniveau

•   1 jaar ervaring in een vergelijkbare adviserende rol waarin Jeugd centraal staat

•   Kennis van het thema Jeugd en de jeugdwet

•   Qua persoonlijkheid pas je goed in deze rol als je het leuk vindt om in een ondersteunende rol meer kennis en ervaring in een jeugdadviesfunctie op te doen.

 

Daarnaast vind je het leuk om zelfstandig aan de slag te gaan met inhoudelijke dossiers. Je bent nieuwsgierig en leergierig en je laat je niet ontmoedigen door administratieve systemen. Je bent goed in staat jezelf verbaal en schriftelijk duidelijk te presenteren. Je bent flexibel in taken en werktijden, bijvoorbeeld als je wordt gevraagd digitaal aanwezig te zijn bij raadsvergaderingen in de avonduren. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten