Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance IT business analist financien (zzp)

Geplaatst 16 jul. 2024
Project ID: YIS 9162161
Plaats
Helmond
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 aug. 2024 12:00

Uren: 16 tot 24 uur per week.

Indicatieve inschaling conform schaal 11 CAO gemeenten.

Ivm vakanties kunnen gesprekken op 8 of 9 augustus of na 26 augustus plaats vinden.

Startdatum inzet: augustus/september

Einddatum inzet: 31-12-2024

Voor gemeente Helmond zoeken wij een ervaren IT Business analist. De nadruk ligt niet op een financieel expert maar juist op ruime en gedegen ervaring als Business analist. Wij zoeken een ervaren analist die op het gebied van mens, systemen en processen de huidige situatie kan analyseren en doorgronden om te komen tot een concreet verbeterplan op al deze vlakken. Affiniteit met het financiële vlak is gewenst.

 

IT Business Analist 

Gemeente Helmond werkt aan de optimalisering van haar financieel domein. Voor een goede transitie van de huidige situatie naar de gewenste situatie is het noodzakelijk om een goed beeld te krijgen van de huidige en gewenste manieren van werken, de processen, de gegevens- en documentstromen (en opslag), koppelingen en de onderliggende systemen (o.a. Unit4 ERP, VRiS, EnableU, etc.). Gemeente Helmond vraagt advies, in de vorm van een verbeterplan, over de diverse verbeteringen die de komende jaren kunnen worden doorgevoerd. Het doel hiervan is om van de huidige situatie naar de meest optimale situatie te komen. Het advies dient medio november 2024 te worden opgeleverd waarna de optimalisaties conform advies projectmatig worden uitgevoerd in separate projecten (geen onderdeel van deze opdracht). 

 

Verantwoordelijkheden: 

Als IT Business Analist ben jij verantwoordelijk voor: 

  • het analyseren (GAP-analyse) van zowel de huidige als ook de gewenste werkwijzen, processen, gegevens- en documentstromen (en opslag, koppelingen en de onderliggende systemen (o.a. Unit4 ERP7, VRiS, EnableU, etc.).; 

  • een advies (verbeterplan) omtrent optimalisaties binnen het financiële informatiedomein;  

  • de afstemming en (nauwe) samenwerking met hoofd financiën, financieel experts, i-adviseurs, privacy en information security officers, div-specialisten, technische specialisten en functioneel beheerders; 

  • het afleggen van verantwoording aan de opdrachtgever. 

Kandidaatprofiel: 

De ideale kandidaat beschikt over de volgende kwalificaties: 

  • Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau (bedrijfskundige informatica, proces- en gegevensmanagement, data-analyse); 

  • Kennis van financiële processen is een pré 

  • Ruime ervaring (minimaal 3- 5 jaar) als procesmanager, gegevens-, business en/of informatie-analist binnen het overheids-/gemeentedomein. 

 

Jij bent … 

Jij houdt van intellectuele uitdagingen en bent creatief. Je houdt van puzzelen. Daarbij ben je een bruggenbouwer die mensen weet te overtuigen en gemakkelijk schakelt met verschillende betrokkenen. Je analytische en communicatieve vaardigheden zijn groot. Je bent in staat om complexe omgevingen snel te doorgronden en de uitdagingen boven tafel te krijgen. Je kunt zelfstandig werken, je bent klantgericht, adviesvaardig en je durft verantwoordelijkheid te nemen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten