Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance interim coördinator binnenstadseconomie (zzp)

Geplaatst 1 jul. 2024
Project ID: YIS 9161085
Plaats
Gouda
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 aug. 2024 14:00

Wij zoeken iemand die aan de slag kan van in de periode van september 2024 t/m februari 2025.

Het betreft een functie van 24 uur per week.

Schaal 11, trede 10



Aanvullende info:

De komende 6 maanden is er onderbezetting op het centrummanagement in de gemeente Gouda. Zowel de functie van centrummanager als de beleidsfunctie zijn vacant. Tegelijkertijd liggen er uitdagingen waar inzet op nodig is. Daarom is de gemeente op zoek naar een interim coördinator binnenstadseconomie die het beleidswerk kan combineren met een hands-on mentaliteit gericht op de praktijk.

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

  • Indien je mag starten, wordt er een Pre employment screening uitgevoerd. De kosten hiervan (exclusief de kosten voor de VOG) bedragen € 20,57 incl btw. en worden niet door Yacht vergoed.




We bereiden ons voor op een nieuwe visie op de detailhandel in combinatie met een visie op de binnenstad. Hierin geven we o.a. richting aan de gewenste omvang van het kernwinkelgebied en kansen voor vestiging van nieuwe functies (bijvoorbeeld wanneer actie wordt ondernomen op de aanpak van zgn. ‘scheefwerkers’ op bedrijventerreinen). Je verkent dit in overleg met collega’s uit het team economie en ruimte.

Op dit moment loopt een uitvraag voor een onderliggend (stadsbreed) dpo-onderzoek en voert Strabo een onderzoek uit naar het economisch functioneren van de binnenstad. We hebben behoefte aan een analyse van de onderzoeksresultaten en een advies over te nemen vervolgstappen. Daarnaast voer je met Stichting Ongehinderd het project de MKB Toegankelijke Route uit waarbij je samen met ondernemers kijkt hoe de binnenstad toegankelijker kan worden ingericht.

Verder ben je verantwoordelijk voor de voortgang en uitvoering van het horecaconvenant dat de gemeente met KHN heeft afgesloten. Daarbij ligt de focus met name op de uitvoering van een subsidieregeling voor elektrische terraskussens. Op basis van een herbezinning op het centrummanagement willen we nieuwe functieprofielen opstellen voor de functie van centrummanager en beleidsadviseur binnenstad. Hier lever je een bijdrage aan.

Daarnaast zal gedurende de opdracht ambtelijke en bestuurlijke advisering plaatsvinden op lopende dossiers die de binnenstad raken (o.a. Zero Emissie Zone, parkeerbeleid) en ruimtelijke vraagstukken en vergunningverlening. Ook vindt regelmatig overleg plaats met de ondernemersorganisatie voor de binnenstad, SBG en de verantwoordelijke bestuurder.


We zoeken iemand die op basis van voldoende ervaring en expertise kan bijdragen aan bovengenoemde uitdagingen. Iemand die vanuit gemeentelijk perspectief in staat is om de belangen van de ondernemers de gewenste plaats en aandacht te geven. Aantoonbare affiniteit in het samenwerken met stakeholders in een binnenstad is daarbij een pré.

Wat heb je in huis?

  • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring

  • Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vakgebied

  • Je hebt een hbo- of academisch denk- en werkniveau

  • Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden en kunt praktische vraagstukken in de stad vertalen naar mondelinge adviezen en memo’s voor collega’s en bestuurders.

  • Je bent praktisch ingesteld, doortastend en resultaatgericht, je rondt zaken af

  • Je bent een stevige persoonlijkheid, kunt strategisch en analytisch denken en relativeren als dit nodig is

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten