Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance HR Adviseur (32 uur, zzp)

Geplaatst 28 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130984
Plaats
Heeze, Noord-Brabant
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 apr. 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 mrt. 2023 15:00

Start: zsm

Eind: 30-9-2023

Uren: 32 uur

Schaal: 10

Thuiswerken: mogelijk

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Binnen de A2-Samenwerking zijn wij voor het team HRM op zoek naar een gedreven en enthousiaste:

Vind jij het een uitdaging om samen met collega’s te bouwen aan een efficiënte en klantgerichte organisatie? Kan en wil jij jouw vak uitoefenen in een omgeving waarin veel te ontwikkelen valt en waar veel kansen zijn jezelf verder te ontwikkelen in een organisatie die veel in beweging is?

Dan is dit iets voor jou!

De A2 Samenwerking Gemeenten werkt in een samenwerkingsverband voor de gemeenten Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende. We bundelen hiermee onze krachten en zorgen hierdoor voor meer efficiency en een optimale dienstverlening op het gebied van advies en beleid, administratie en belastingen, techniek en gegevens, ondersteuning bestuur/organisatie én werk en inkomen. In onze organisatie werken wij, met een grote mate van flexibiliteit, aan mooie uitdagingen in een leerzame werkomgeving, waarin we mooie resultaten behalen met elkaar in een prettige, collegiale samenwerking.

Wat bieden wij?

Binnen onze organisatie werken we met plezier, trots en enthousiasme voor onze klanten. Onze kernwaarden dragen we uit door samen sterk te staan, waarderend betrokken te zijn, een deskundig resultaat te leveren en durven te vernieuwen. Samen willen we bouwen aan een organisatie en een samenwerkingsverband waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken.

Wij bieden je veel vrijheid en flexibiliteit in werkinhoud, werkomstandigheden en werktijden. Je krijgt de ruimte om mee te denken en nieuwe werkwijzen vorm te geven. Daarnaast heb je de kans om je kennis te verbreden doordat je met verschillende mensen uit verschillende organisaties samenwerkt. We ondersteunen je hierin ook graag bij je verdere ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Je focus in deze functie ligt op het proactief adviseren van het management en directie de Samenwerkingsorganisatie A2.. Dit heeft onder andere betrekking op personele aangelegenheden in een verder organisatieontwikkeling, personele casuïstiek, ziekteverzuim, teamontwikkeling, toepassing HR wet- en regelgeving, uitvoering gesprekscyclus etc. Daarnaast ben je adviseur van de WOR-bestuurder van de samnerkingsorganisatie.

Verder denk je als HR businesspartner oplossingsgericht mee bij grote gemeentelijke opgaven (bijvoorbeeld Omgevingswet, digitaliseren, transformatie sociaal domein, energietransitie). Deze opgaven hebben veel impact op de totale toekomstige gemeentelijke organisatie.

Daarnaast zijn er nog overkoepelende HR gerelateerde projecten, soms werk je daar aan mee in de rol van projectleider of lever je input in de rol van projectlid.

Hoe ziet het team HRM er uit?

Je werkt nauw samen met het team HRM dat bestaat uit 13 medewerkers die zijn onderverdeeld in 1 HR Beleidsmedewerker, 4 HR adviseurs, 3 HR Consulenten, 5 HR loket medewerkers, 1 Arbo-coördinator, 1 Ambtelijk Secretaris en 1 arbeidsjurist. We werken gedreven samen in een goede advisering naar het management/directie/bestuur van de drie gemeenten en de A2 samenwerking en in verschillende HR gerelateerde projecten.

Hoe ziet je dag eruit?

Je start je dag vanuit huis, waarin je begint met een goede planning van je werkzaamheden. Vervolgens heb je een afspraak met de collega adviseurs van het team HRM. Samen bespreken jullie (evt. via MS Teams) welke ontwikkelingen er zijn en welke projecten moeten worden opgepakt. In goed overleg stemmen jullie af wie welk onderdeel oppakt en wat de beste aanpak is. Ook is er in dit overleg even tijd om te sparren over een onderwerp. Daarna ga je bijvoorbeeld aan de slag met een voorstel voor een nieuwe regeling ouderschapsverlof in verband met nieuwe wetgeving. Voor de lunch werk je je mail nog even bij.

Na de lunch heb je een afspraak met een van de managers van gemeente Cranendonck, samen kijk je naar wat er speelt in het team en geef je advies waar nodig. Natuurlijk pak je tussendoor een kopje koffie/thee en zorg je voor wat ontspanning. In de middag heb je nog een overleg met het MT over de gevolgen van In- of externe ontwikkelingen en de impact voor medewerkers en de organisatie. Je sluit de dag af met de voorbereiding van een project waar je aan werkt. De dag erna heb je namelijk een overleg met de projectgroep en je wil hierop goed voorbereid zijn.  

Wat vragen wij?

Om deze rol goed uit te kunnen uitvoeren vragen wij HBO denk- en werkniveau, bij voorkeur HBO Personeel  en Organisatie. Je hebt ruime ervaring in de rol van HR adviseur in de publieke sector.

Omdat we het huidige team zo compleet mogelijk willen maken qua persoonlijkheden en talenten is het belangrijk dat je jezelf herkent in het volgende: Je bent initiatiefrijk en ondernemend, kunt goed plannen en organiseren. Je bent mensgericht, komt met nieuwe ideeën en bent resultaatgericht. Je kijkt niet de kat uit de boom maar stapt gemakkelijk ergens op af. Je bent daadkrachtig, je stuurt op resultaat maar verliest onderweg de mens niet uit het oog. Van nature maak je makkelijk verbinding met de mensen om je heen en in de organisatie.  

Daarnaast is het belangrijk dat je ontwikkelingen in de branche en je vakgebied signaleert en eigenaarschap te voelen om zo samen te bouwen aan de organisatie. Complementair aan ons team vragen zoeken we bij voorkeur iemand met affiniteit op het gebied van het opstellen van regelingen en aanvullende arbeidsvoorwaarden in het kader van nieuwe wet en regelgeving.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten