Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance handhavingsjurist VTH (zzp)

Geplaatst 17 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130484
Plaats
Hellevoetsluis, Zuid-Holland, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
Start: 24 apr. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 apr. 2023 12:00

Startdatum inzet: zsm (einddatum nog onbekend)

Uren per week: 36

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 3 jaar ervaring

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De vacature handhavingsjurist VTH - gemeente Voorne aan Zee staat wederom open. Kandidaat waarmee de gemeente wilde starten heeft helaas een andere opdracht.


Handhavingsjurist:

Als juridisch adviseur binnen het team Vergunningen, Toezicht en handhaving van deze gemeente geef je juridisch advies aan directe collega’s, het bestuur en betrokken afdelingen. Je bent de juridische vraagbaak voor de integrale vergunningverleners en toezichthouders. Hierbij ligt de nadruk op de omgevingsvergunning en handhavingszaken. Het behandelen van (premature) bezwaar- en beroepschriften, het opstellen van verweerschriften en pleitnota´s en het vertegenwoordigen van het bevoegd gezag bij de behandeling van procedures behoort tot je functie.

Daarbij til je, daar waar nodig de juridische kwaliteitszorg en de effectiviteit naar een hoger plan. Tenslotte onderhoudt je contacten met partijen/belanghebbenden en zorg je voor afstemming.

Functie-eisen

  • Als juridisch adviseur beschik je over minimaal een HBO werk- en denkniveau, evenals een afgeronde juridische opleiding;

  • Je hebt aantoonbare kennis en recente ervaring op het gebied van omgevingsrecht, Wabo, Awb en bijzondere wetgeving;

  • Je hebt een proactieve houding in je denken en doen, je hebt het lef om initiatief te nemen, je kan creatief meedenken en met plezier toewerken naar (gezamenlijke) oplossingen ter voorkoming van juridische procedures;

  • Je bent een verbinder en kan mensen enthousiasmeren. Je gaat voor kwaliteit, kunt prima integraal werken om te komen tot oplossingen en het afronden van zaken;

  • Goede adviesvaardigheden bij handhavingszaken en in staat om een stevige gesprekspartner te zijn voor inwoners, bedrijven, bestuur, MT en collega’s.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten