Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance griffier (zzp)

Geplaatst 20 feb. 2024
Project ID: YIS 9150810
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 4 mrt. 2024
Einde: 4 sep. 2024
Tarief
100 - 135 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 mrt. 2024 12:00

Start zsm

Opdracht voor de duur van 6 maanden, met optie voor verlenging van 2 x 3 maanden

Aantal uur is 32, bij een mogelijke verlenging kan dat 28 uur worden

Schaal 16

Uurtarief is max 120 euro, voor deze functie geldt de wet normering top inkomens (WNT)

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Voor deze vacature zoeken we een ervaren kandidaat die met een frisse blik de opdracht start.


Wie is het team Griffie

De griffie is een compact team van deskundigen met ruime kennis van relevante wet- en regelgeving. Zij ondersteunen de (leden van de) raad in hun rol en dragen zorg voor de kwaliteit van het besluitvormingsproces. Zij adviseren en coachen. De griffie is een strategische gesprekspartner, die kan schakelen naar tactisch en operationeel niveau. Hierbij is de griffie proactief en staat open voor vernieuwing. Er wordt geanticipeerd op de veranderende samenleving en rol van de overheid. De griffie treedt naar buiten, is onafhankelijk en legt de verbinding en creëert hiermee publieke waarde. De griffie wil graag ernaar toe werken het lerend en reflecterend vermogen te vergroten om flexibel en wendbaar te zijn voor de toekomst.

 

Wat is de functie van Griffier

De Griffier is een verbinder; binnen het team in relatie tot de raadsadviseurs, tussen de raad en het team, tussen het team en de organisatie en de stad/de buitenwereld.

De griffier voert het overleg met de burgemeester en de gemeentesecretaris in de zogenaamde driehoek. De griffie werkt nauw samen met de ambtelijke organisatie, zonder daarbij haar onafhankelijkheid te verliezen. Heeft helder en ook informeel gezag richting raad over wat qua organisatie en capaciteit wél en niet kan. De Werkgeverscommissie oefent het werkgeverschap uit ten aanzien van de Griffier en het op de griffie werkzame medewerkers.

 

Hoofdtaken van de Griffier

§ Leidinggeven aan de Griffie (7 fte)

§ Advisering en ondersteuning van de raad

§ Advisering bestuurlijke vernieuwing

§ Bevorderen politiek-bestuurlijk-ambtelijke verhoudingen 

Specifieke taken (opdracht)

De Griffier a.i. gaat vanuit een al in gang gezet doorontwikkelingstraject aan de slag met het verder professionaliseren van het team Griffie. Dat houdt het volgende in:

1.     het (door)ontwikkelen van competenties en vaardigheden, coachen op houding en gedrag, ontwikkelen van eigenaarschap, verantwoordelijkheid nemen en het geven en ontvangen van feedback. Hier hoort ook bij het verbeteren van de samenwerking in het team en de integrale samenwerking met de ambtelijke organisatie.

2.     functiewaardering en -beloning van de griffiefuncties.

 

Kennis en vaardigheden

Wij zoeken een ervaren griffier/verandermanager met vaardigheden in groepsgericht leidinggeven aan een team met professionals. Hij/zij is communicatief vaardig en in staat om het vertrouwen te geven, te motiveren, inspireren en waarde te creëren bij het individu. Verder kan hij/zij goed omgaan met groepsdynamiek en is hij/zij  in staat om van daaruit een hecht en efficiënt team te creëren.

 

Functie-eisen

-       Werk- en denkniveau: WO+

-       Ruime ervaring als Griffier

-       Ruime managementervaring en -kwaliteiten in de rol van verandermanager.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten