Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance gezinscoach (zzp)

Geplaatst 7 jul. 2022
Project ID: YIS 9117590
Plaats
Horst, Limburg
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 21 jul. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
64 - 74 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 jul. 2022 14:00

Startdatum:  zo snel mogelijk

Einddatum: 11-10-2022. Met optie tot verlenging

Aantal uur: 32-36 uur

Schaal: 10

Wij zoeken een medior of senior. Iemand met ervaring.


 

Dit ga je doen

Als gezinscoach onderzoek  je tijdens de vraagverheldering samen met jeugdigen, ouders en/of ketenpartners de hulpvraag. 

Wat is er aan de hand? Welke factoren kunnen bijdragen aan de oplossing van het probleem? En lukt het ’t gezin om dit met eigen kracht op te lossen of is er extra ondersteuning nodig? Je voorziet het gezin of andere betrokkenen van informatie en advies en versterkt ze in hun eigen oplossingsvermogen. 

Wanneer je inschat dat er meer nodig is, ben je verantwoordelijk voor het proces van verwijzing en evaluatie.

 

Wanneer er sprake is van multi-problematiek, zijn soms meerdere ondersteuningsvormen nodig. In die gevallen blijf je op de achtergrond betrokken als casemanager. Of je voert actief regie waar nodig. Op die manier bewaak je als gezinscoach het proces en fungeer je als regisseur. In geval van crisis treed je opnieuw naar de voorgrond, schat je in of een drang- of dwangkader noodzakelijk is en ondersteun je in het maken van een veiligheidsplan.

 

In deze functie werk je regelmatig zelfstandig, maar ben je ook onderdeel van een divers en enthousiast team met collega gezinscoaches, WMO-consulenten, toegangsmedewerkers, leerplichtambtenaar en een gedragswetenschapper. 

Het team is momenteel volop in ontwikkeling en beweging. Je vindt het dan ook een uitdaging om hier een steentje aan bij te dragen en om mee te denken in de doorontwikkeling hiervan.

 

Jouw concrete taken zijn onder andere:

·       Het verhelderen, analyseren en oppakken van hulpvragen in de vorm van een vraagverheldering.

·       Het schrijven van een leefzorgplan en indiceren van de juiste zorg.

·       Het signaleren van ontwikkelingsbedreigingen, veiligheidsrisico’s en het maken van een veiligheidsanalyse in gezinnen.

·       Je bent een samenwerkingspartner voor externe zorgaanbieders en ketenpartners, zoals scholen, huisarts en Veilig Thuis.  

 

 

Herken jij jezelf?

·       Je hebt een sterk analytisch vermogen, kan zelfstandig werken en neemt verantwoordelijkheid.

·       Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO opleiding

·       Je bent in het bezit van een geldige SKJ-registratie als jeugdzorgwerker of voldoet aan de eisen om je te kunnen registreren

·       Je bent in staat om binnen een korte periode de kern te ontdekken en vanuit die situatieanalyse een gedegen advies doen voor passende vervolghulp.

·       Strak plannen, organiseren en rapporteren zit je in de genen.

·       Ervaring als gezinscoach (bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie) is een pre.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten