Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Gezins- en jongerencoach/ambulant hulpverlener

Geplaatst 7 mei 2021
Project ID: YIS000685
Plaats
Deurne
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 17 mei 2021
Einde: 30 sep. 2021
Tarief
40 - 55 €/uur

Als gezins- en jongerencoach sta jij altijd klaar om ouders en/of jeugdigen met een ondersteuningsvraag te helpen. Of het nou gaat over een opvoedingsvraag van een ouder of om een onveilige situatie waarin een kind uit huis geplaatst moet worden, jij weet hoe er gehandeld moet worden. Daarnaast weet je ook snel te schakelen. Zit je op het ene moment in overleg met het consultatiebureau, het volgende moment vraagt de huisarts je om advies. Daarna word je in de auto op de terugweg rechtstreeks gebeld door een jongere die acuut jouw hulp nodig heeft. Nee, aan flexibiliteit bij jou geen gebrek! Eenmaal in gesprek met de jongere blijf jij rustig en pragmatisch. Voordat je allerlei instanties inschakelt, kijk je eerst wat de jongere zelf kan, eventueel samen met de ouders of verzorgers. Zijn er toevallig vrienden, familie of buren die kunnen helpen? Wat kun jij aan ondersteuning of hulpverlening bieden? Zijn er problemen die dan nog moeilijk op te lossen zijn, dan kijk je welke instanties het beste in deze situatie hulp bieden. Je kijkt daarbij wat de jongere of het gezin nodig heeft en het is voor jou geen probleem om hierin creatief te zijn. Elke hulpvraag is een nieuwe puzzel en jij helpt om samen met het gezin de stukjes te leggen. Jij weet gemakkelijk prioriteiten te stellen waardoor je bij elke casus de afweging maakt wat jouw rol is, hulpverlener, casus- of procesregisseur. Daarin word je inhoudelijk ondersteund door de gedragswetenschapper. Jij weet wanneer je een casus los laat of juist doorpakt, want jij staat stevig in je schoenen. Jij hebt kennis van de normale ontwikkeling van kinderen en weet dus welke moeilijkheden ouders kunnen tegenkomen daarin. Je helpt ouders te laten inzien dat ze zelf goed bezig zijn en tot heel wat in staat zijn. ‘s Avonds verzorg je nog een voorlichtingsavond op de school waar jij contactpersoon voor bent. Doordat je je werktijden flexibel in kunt richten is het voor jou geen probleem om ook ’s avonds te werken. Want ja, veel ouders werken overdag! De volgende ochtend zit je met je collega’s van het wijkteam in casusoverleg waarin jullie bespreken wat preventief in jullie wijk georganiseerd zou moeten worden. In jouw werk als gezins- en jongerencoach is geen dag hetzelfde!


Functie-eise:

  • Een afgeronde relevante HBO opleiding.
  • Een registratie in het kwaliteitsregister SKJ / BIG.
  • Kennis van en affiniteit met jeugd GGZ, LVB, Jeugd en Opvoeden en Passend Onderwijs.
  • Kennis van en ervaring met drang en dwangmogelijkheden (o.a. strafrechtelijke en bestuurlijke maatregelen).
  • Bij voorkeur werkervaring binnen de gemeentelijke jeugdhulpverlening, maar ruime ervaring als ambulant hulpverlener is een must.
  • Ruime ervaring en affiniteit met de doelgroep 12+ is een must


Sollicitatie deadline is 12-5 om 12:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten