Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance functioneel tester VASD (zzp)

Geplaatst 2 mei 2022
Project ID: YIS 9113986
Plaats
Groningen
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 16 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
0 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 mei 2022 12:00

Sollicitatie deadline: 12-5-2022 12:00 Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.

Startdatum: ZSM

Duur: t/m 31-12-2022

Inzet: minimaal 32 uren per week

Schaal 10/10A (afhankelijk van kennis en ervaring), CAO Gemeenten

 

Voor de directie Inkomensdienstverlening van de gemeente Groningen zijn wij op zoek naar een functioneel tester VASD voor 32 uren per week tot het einde van het jaar.

Achtergrondinformatie

Het project Vernieuwing Applicaties Sociaal Domein (VASD) betreft een centralisering van de administratie van het Sociaal Domein binnen de Gemeente Groningen. Het gaat daarbij om de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Jeugdzorg, Gemeentelijk Krediet Bank, Werk en Inkomen (Subsidies en Uitkeringen en allerlei gerelateerde regelingen). 

 

Diverse systemen worden vervangen door één voor de gemeente nieuwe applicatie: X-Works. In dit traject worden nieuwe processen geïntroduceerd, bestaande processen aangepast, X-Works aangepast aan de processen van de gemeente, koppelingen omgelegd, gegevens gemigreerd en gebruikers opgeleid. Er zijn een aantal productie-momenten. De eerste zal half oktober zijn en betreft WMO en Jeugdzorg. 

 

De testen worden nu uitgevoerd door een functioneel beheerder en gebruikers onder regie van een testmanager. Het blijkt lastig om testactiviteiten te beleggen bij gebruikers met ook andere verantwoordelijkheden en de komende tijd worden veel meer testwerk voorzien. Vandaar dat het project op zoek is naar een tester die snel fulltime (of ten minste 32 uur per week) ingezet kan worden, die ervaring heeft in diverse aspecten van het testwerk (specificatie, uitvoering, coördinatie, gebruikerstesten) en het Sociaal Domein.  

 

Functie-eisen:

Bij voorkeur per direct inzetbaar voor minimaal 32 uren per week (meer is ook mogelijk).

Een aantal jaren werkervaring als functioneel tester in grote organisaties.

Een aantal jaren werkervaring als testcoördinator, ook met betrekking tot gebruikerstesten.

Het is een pré wanneer iemand ervaring heeft binnen het Sociaal Domein, de overheid en/of de gemeente.

 

Wie zoeken we? 

Iemand met een analytische en open geest die in staat is om snel begrip te krijgen van werkprocessen en deze te vertalen in acceptatiecriteria en testscenario's. Die niet bang is voor hectiek en af en toe oplopende gemoederen en die daarbij altijd goede moed houdt en onder alle omstandigheden kwaliteit, voortgang en de testmissie voorop stelt. Onze droomkandidaat kan prima overweg met groepen gebruikers die veel kennis uit het veld en hart voor hun klanten hebben, maar geen groot begrip van ingewikkelde ICT-projecten. Zij kan deze mensen aansturen op het uitvoeren van testwerk, kan weerstand omvormen in begrip en teleurstelling (als het bijvoorbeeld gaat om testbevindingen) omzetten in hoop. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten