Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel administratief adviseur / Accounthouder (Grondzaken) (zzp)

Posted Sep 8, 2022
Project ID: YIS 9120558
Location
Lelystad , Flevoland
Duration
3 maanden
(Sep 26, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
85 - 95 €/hr
Application Deadline: Sep 21, 2022 1:00 PM

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: tot einde van het jaar, met optie tot verlenging

Aantal uren week: 32 - 36

Inschaling: schaal 10 (gemeente cao)

Richttarief: €95,- all in 

 

Het mooie van gemeente Lelystad en de functie:

Lelystad is in ontwikkeling en de ambities zijn groot. Vanuit het nieuwe raadsakkoord is de ambitie uitgesproken om 1400 woningen per jaar te gaan bouwen. Als accounthouder grondzaken draag je rechtstreeks bij aan die ambitie.

 

Wat ga je bij ons doen?

Je adviseert en ondersteunt onder andere directie, teamleiders, budgethouders en projectleiders (interne klanten) bij de uitvoering van de planning en control cyclus. Je zorgt voor tijdige, juiste, volledige en rechtmatige verwerking van voorstellen en besluiten in de financiële administratie binnen grondzaken. Je weet wat er speelt, je ziet de mogelijkheden en kansen en weet hoe je daarop inspeelt. Je zit met interne klanten om tafel, waarbij je boven water haalt welke vragen zij hebben. Jij begeleidt ze doeltreffend naar een passende oplossing, waarbij je rekening houdt met het algemene belang van de organisatie. Daarnaast ondersteun je op het gebied van de BTW en het BTW-compensatiefonds (BCF). Jij bent mede verantwoordelijk voor taken als een juiste inrichting van het grootboek in relatie tot de fiscale afwikkeling, het ondersteunen en beoordelen van BTW correctieboekingen en het verwerken en aanleveren van aangiftes richting de Belastingdienst. Dit gedeelte van de werkzaamheden is in ontwikkeling.

 

Collega’s kunnen hun werk beter doen, doordat jij:

  • Openstaat voor vragen en uitdagingen van je interne klanten. Met jouw voelsprieten en helikopterview weet je, op basis van verschillende ontwikkelingen wat er speelt en zet je jouw deskundigheid, proactief, in om te ondersteunen;
  • De juiste middelen kiest die bijdragen aan een geschikte oplossing, waarbij je oog houdt voor de integraliteit;
  • Voldoende financiële kennis en ervaring hebt om je interne klanten administratief te kunnen ontzorgen;
  • Makkelijk schakelt tussen taken en rollen.

 

Functievereisten:

De grenzen bewaken en doorpakken. Door proactief de juiste vragen te stellen, mensen zelf te laten nadenken en ideeën te opperen krijg jij op alle niveaus in de organisatie mensen en processen in beweging. Je weet dat het werkelijke probleem soms anders is dan de gestelde vraag. Je hebt dus een brede blik en kennis waardoor je in staat bent het juiste middel te kiezen om tot een oplossing te komen. Je hebt een hands-on mentaliteit, zelfvertrouwen en lef en durft zo nodig nee te zeggen en van gebaande paden af te wijken. Daarbij heb je mensenkennis en trekken mensen zich aan jou op. Je bent een verbinder tussen eilandjes. Je geeft positief-kritische feedback en je bent in staat om aan ons netwerk te werken om zo onze rol aan de voorkant te versterken.

 

Ook heb je als accounthouder, grondzaken:

  • Een afgeronde hbo-opleiding. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfskunde, bedrijfseconomie, finance of accountancy;
  • Ruime ervaring binnen een grondzaken administratie; waarin je jouw analytische en oplossingsgerichte vermogen volop hebt benut in de administratieve processen, op het gebied van (gemeentelijke) planning en control, verslaglegging en boekhouden;
  • Ervaring met gemeentelijke financiën en BBV gevorderd;
  • Kennis van relevante (financiële) applicaties, management informatiesystemen en Excel.
  • Kennis van (gemeentelijke) belastingwetgeving op het gebied van BTW en BCF.

Similar projects

+ Search all projects