Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance family supporter (zzp)

Geplaatst 27 dec. 2023
Project ID: YIS 9146986
Plaats
Almere, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 jan. 2024
Einde: 15 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 jan. 2024 08:00

Startdatum: z.s.m. voor 1 jaar

Aantal uren week: 32-36 uur (indien niet mogelijk om volledig op locatie te werken, geef dit aan in je motivatie zodat de opdrachtgever dit kan beoordelen).

Inschaling: schaal 10

Gesprekken: 11-01

Reactie indienen: graag met een (korte) motivatie voor de opdrachtgever.


Family supporter Gezinspilot Samen Sterk Almere 

 

Een goede family supporter is een echt mensen mens. Iemand met een sociaal hart die wat wil betekenen voor een ander. Iemand die ieder mens respecteert ongeacht waar diegene vandaan komt of voor welke uitdagingen diegene staat. Iemand die de huidige praktijk wil verbeteren en anderen weet mee te nemen in deze verandering. De gezinspilot Samen Sterk Almere is afgelopen voorjaar van start gegaan. Deze eerste maanden hebben ons het inzicht gegeven dat het zeer waardevol is als de family supporter werkervaring heeft in het sociaal maatschappelijk werk of als gezinscoach/gezinsbegeleider. Als family supporter ben je nauw betrokken bij de complexe situatie van de gezinnen, het is daarom belangrijk dat je ervaring hebt in het loslaten van je werk en goed je eigen grenzen kunt bewaken.  

 

Waaraan werk je mee 

Wie in en rondom het sociaal domein werkt wordt regelmatig geconfronteerd met hoe lastig het soms kan zijn om gezinnen in kwetsbare situaties bij te staan. Tijdsdruk, schaarste, knellende kaders, strikte regelingen, versnipperde rolverdelingen en de waan van de dag kunnen soms in de weg zitten van het samen bouwen aan een duurzame oplossing.  

 

Onderzoek laat zien dat financiële schaarste kan leiden tot geldstress die het doen- en denkvermogen en de eigenwaarde van ouders belast. Dat is een serieus en actueel probleem, want meer dan 7.000 Almeerse kinderen groeien op in gezinnen die het moeten doen met minder dan 120% van het minimuminkomen. Wat voor verschil zou je kunnen maken voor een gezin, als er meer tijd en ruimte is om aan te sluiten bij de behoeften van het gezin en als meer geldrust gecreëerd kan worden? 

 

Dat willen we laten zien door de start van een pilot waarbij we twee jaar lang naast 20 gezinnen gaan staan. Twee zaken maken deze pilot bijzonder. Allereerst staat het gezin, ouder(s) en kind, centraal waardoor hun wensen en behoeften leidend zijn in de aanpak. Daarnaast wordt er geëxperimenteerd met het creëren van geldrust door middel van giften of kwijtschelding, zodat er meer vruchtbare aarde is om over de toekomst na te kunnen denken en daarnaartoe te werken.  

 

Wij zijn op zoek naar een intrinsiek gedreven family supporter die deze gezinnen in hun eigen kracht kan zetten en meewerkt in het ontwikkelen van deze aanpak. Mocht je daar aan willen bijdragen, lees dan snel verder en solliciteer! 

 

Wat ga je doen 

Als family supporter werk je relatief zelfstandig in deze nieuwe functie, dus dit is wel iets wat je moet liggen. Je bent uiteraard wel onderdeel van een team; waarbij de andere teamleden niet allen hetzelfde werk doen, maar wel beschikbaar zijn als sparringpartners en ieder hun eigen ervaring en expertise kunnen inbrengen.  

 

Je belangrijkste taak is naast het hele gezin gaan staan (ouder(s) en kind(eren)) met als eerste doel werken aan duurzame financiële stabiliteit met als doel minder stress in het gezin. Je staat in de volle breedte naast alle gezinsleden en bent een verbinder naar passende hulp en expertise op alle leefgebieden. Indien nodig zoek je de weg en loop je stukjes met het gezin mee door bijv. samen naar afspraken te gaan als dat een gezin helpt om belangrijke stappen te zetten. Hierbij stimuleer je de gezinnen om zelf de regie te nemen of te houden, terwijl je tegelijkertijd ondersteunt bij de prioritering van vragen.  

 

Je werkt samen met een projectteam, het team van de kinderarmoede aanpak Als ik later groot ben, collega’s binnen gemeente Almere en partners in de stad. Vanuit een positieve verbinding ben jij in staat om collega’s te inspireren om op zoek te gaan naar maatwerk oplossingen; altijd binnen de wet, maar soms buiten bestaand beleid of procedures. Daarnaast werk je ook samen met externe adviseurs en onderzoekers die meedenken met de door te ontwikkelen vernieuwende aanpak van de pilot. Jij verrijkt dit gezelschap met essentiële lessen, knelpunten en oplossingen uit de praktijk die nodig zijn voor verandering.


Wie ben jij 

Als persoon hopen wij dat je als volgt in elkaar zit; 

  • Je bent intrinsiek gedreven om wat te betekenen voor een ander en om het verschil te gaan maken voor de gezinnen die je bijstaat. Je doet dat oordeelsvrij, met begrip en respect voor zowel de gezinnen, als interne en externe collega’s. Het betekent dat je open staat voor de ervaringsdeskundigheid van de gezinnen en graag reflecteert op je eigen handelen. Je hebt dan ook een groot hart voor de medemens en beschikt over veel empathisch vermogen. Je bent sociaal en goed in het maken van verbinding en het opbouwen van wederzijds vertrouwen.

  • Je beschikt over uitstekende didactische, luister- en gespreksvaardigheden.

  • Je bent flexibel en creatief in het vinden van oplossingen.

  • Je bent een doorzetter en probeert anderen mee te nemen in je enthousiasme en gedrevenheid, waarbij je ook aanvoelt wanneer het nodig is om een stapje terug te doen of een andere ingang te zoeken.  

  •  Je hebt ervaring met het ondersteunen of begeleiden van gezinnen in kwetsbare situaties en kennis van hoe familierelaties werken. Bij voorkeur heb je werkervaring als maatschappelijk werker of als gezinscoach/gezinsbegeleider.

  • Je hebt (werk)ervaring met financiële schaarste en weet wat dat voor effect kan hebben.

  • Je bent bekend met het sociaal domein en de sociale kaart van Almere en hebt globale kennis van relevante wet- en regelgeving.

  • e hebt een HBO werk- en denkniveau.  


Als family supporter verwachten we dat je ervaring hebt met de doelgroep en intrinsiek gemotiveerd bent om de doelgroep verder te helpen. In ruil daarvoor krijg jij een zeer betekenisvolle en uitdagende baan die daarnaast bijdraagt aan het vernieuwen van het sociaal domein.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten