Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ervaren klachtenfunctionaris (zzp)

Geplaatst 16 okt. 2024
Project ID: YIS 9166423
Plaats
Amersfoort, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 18 nov. 2024
Einde: 1 apr. 2025
Tarief
82 - 97.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 okt. 2024 12:00

Richtlijn tarief: €91,-

24 - 32 uur per week

Op 24 oktober vindt de selectie van kandidaten door de gemeente plaats.

Selectiegesprekken: 4 november 13.00 - 17.00 uur

Definitieve selectie kandidaat in de week 4 november

Start van opdracht: 18 november

Graag voorstellen met motivatiebrief.

Gemeente Amersfoort

Einddatum inzet: 1-4-2025

Hybride werken (50%) is mogelijk, maar op maandag werk je in ieder geval in Amersfoort, dan is het hele team compleet. Daarnaast minimaal nog een dag in overleg.



Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 levert dat ons zelfs de internationale titel European City of the Year op. Zo'n 1.500 collega's zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega's waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen.

De baan

Elke inwoner heeft recht op een eerlijke, open en duidelijke behandeling door ons als gemeente. Klachten behandelen en afhandelen is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Klachten variëren van klein tot groot, beide zijn even belangrijk: je snapt dat een inwoner echt met iets kan zitten en zich soms helemaal niet gehoord voelt. Inwoners die een klacht indienen zijn vaak geholpen met een luisterend oor en iemand die ze helpt de weg te vinden in overheidsland. Gewoon direct even bellen lost al veel op. Jij doet onderzoek naar de klacht en zorgt voor een passende afhandeling. Je hebt contact met soms teleurgestelde of boze inwoners, waar jij vervolgens echt iets voor kunt betekenen door samen te werken met collega's van alle afdelingen en met de Nationale Ombudsman. Je kunt de- escaleren, creatieve oplossingen bedenken en je weet de weg in de organisatie. Je informeert en geeft concrete adviezen aan zowel de klager als je collega's bij het zoeken naar een oplossing of het indienen van een officiële klacht. Je bent je bewust van het (wettelijk) kader waarbinnen de klacht behandeld wordt.

Je schrijft nauwkeurige en heldere brieven en rapporten. Als het nodig is ben je ook aanwezig als secretaris bij hoorzittingen. Je houdt rekening met ieders belangen en neemt een onafhankelijk en neutraal standpunt in. Samen met de andere klachtenfunctionarissen neem je de regie in de afhandeling, je vervangt elkaar en houdt elkaar scherp. Voor jou als pionier is dit een mooie kans om concreet bij te dragen aan een maatschappelijk thema van herstel van het vertrouwen in de overheid. Geen dag is hetzelfde!

Het Klachtenteam in de huidige vorm is twee jaar oud en bestaat nu uit vijf collega's. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor de klachtenafhandeling binnen Gemeente Amersfoort. In verband met zwangerschapsverlof is deze functie beschikbaar.

Senioriteit

Als ervaren klachtenfunctionaris ben je in staat om senioriteit toe te voegen aan het team. Vanuit jouw ervaring als klachtenfunctionaris (bij liefst een grote gemeente) ben je in staat kennis over te dragen en een coachende rol aan te nemen binnen het team. Je bent onderdeel van het team maar ook in staat om een overstijgende rol te pakken.

Wat zoeken wij in een kandidaat

-       Een afgeronde relevante HBO- of universitaire opleiding in juridische richting

-       Actuele kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van de klachtenafhandeling (algemene wet bestuursrecht en aanverwante regelgeving)

-      Ruime aantoonbare ervaring in het klachtenveld bij een (grote) gemeente of provincie

-      Goede contactuele en communicatieve eigenschappen, integer en betrouwbaar

-      Aanvullende trainingen en opleidingen o.a. op het gebied van de sociale vaardigheden / mediationvaardigheden en gesprekstechnieken

-      Senioriteit en in staat collega's te coachen

Wat we van je vragen

Dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar, dat is bij uitstek van toepassing op de klachtenfunctionaris. Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden: je kunt goed luisteren en doorvragen en je bent een overtuigende, betrouwbare en integere gesprekspartner voor inwoners met een klacht, maar ook voor je collega's en het bestuur. Je helpt processen en veranderingen vorm te geven doordat je analytisch denkt en handelt. Je vindt het interessant om in de materie te duiken en je bent nieuwsgierig naar de oorzaak van een klacht, want je ziet een klacht als waardevolle informatie voor verandering en verbetering. Je staat stevig in je schoenen, maakt makkelijk contact en fungeert graag als vertrouwenspersoon. Je houdt van afwisseling en bent in staat om de organisatie te laten leren van klachten.

De rol van klachtenfunctionaris beheers je volledig en je kent de weg binnen een gemeente. Daarnaast ben je vanuit jouw senioriteit bij machte om een team mee te nemen. Je vindt het leuk om kennis over te dragen en je bent in staat een coachende rol op te pakken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten