Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance erfgoed adviseur (zzp)

Posted Jul 4, 2022
Project ID: YIS 9117355
Location
Dordrecht, Zuid-Holland
Timeline:
2 months
Starts: Aug 15, 2022
Ends: Nov 1, 2022
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 5, 2022 12:00 PM

Start: z.s.m.

Aantal uur per week: voorkeur 36 uur (minder uren bespreekbaar, 2 professionals die de opdracht delen ook bespreekbaar).

Periode van 3 maanden

Schaal 10


 

Als erfgoedadviseur maak je mét behoud van de cultuurhistorie nieuwe ontwikkelingen in Dordrecht mogelijk. Wij staan als stad met trots op plaats 8 in de lijst van monumentengemeenten in Nederland!

 

Wat ga je doen?

 

Als Erfgoedadviseur adviseer je over restauraties en wijzigingen aan monumenten op cultuurhistorisch, procedureel en financieel gebied. Tevens ben je met de collega's van het vakteam Erfgoed verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het erfgoedbeleid van onze stad. 

Je geeft uitvoering aan de Erfgoedwet, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Erfgoedverordening Dordrecht en je ontwikkelt mee bij de overgang naar de Omgevingswet.

Je gaat zelfstandig op pad om eigenaren van monumentale panden in de stad te spreken. Je adviseert over dakkappellen, verbouwingen, subsidies en procedures. Daarnaast geef je bouw- en restauratietechnische adviezen.

De komende jaren is Dordrecht een stad in transitie. Vele woningen worden toegevoegd. Verduurzaming is een belangrijk thema. Ook bij onze monumenten en de beschermde stadsgezichten heeft dit veel impact. In jouw rol stel je hier samen met je erfgoedcollega's de kaders voor op en zorgt er samen voor dat deze worden bewaakt.

 

Wat neem je mee?

·       Ruime bouwtechnische kennis en gerichte werkervaring op HBO werk- en denkniveau;

·       3-5 jaar werkervaring op het gebied van de restauratiepraktijk, bij voorkeur bij een gemeente;

·       Kennis van en recente ervaring met de Wabo-processen;

·       Kennis van subsidiebeoordeling en subsidieverstrekking is een pré;

·       Ervaring in een soortgelijke functie binnen een gemeentelijke organisatie;

·       Kennis van de Omgevingswet is een pré;

·       Ervaring met sociale media is een pré.

Je bent een enthousiaste, ondernemende, stevige persoonlijkheid. Het werk vraagt om iemand die denkt in kansen en mogelijkheden, zonder de kaders uit het oog te verliezen waar we aan gebonden zijn. Je bent dan ook gedreven op de inhoud en weet tegelijkertijd te laveren tussen alle betrokken partijen en indien nodig tegengas te geven. Uitstekende communicatieve, organisatorische en advies vaardigheden zijn daarin essentieel. Je schakelt met professionals, maar ook met onze burgers. 

Klant- en resultaatgericht en een dienstverlenende instelling vinden wij dan ook erg belangrijk.

Je vindt het daarnaast leuk om te functioneren als sparringpartner voor je directe collega's en te enthousiasmeren, inspireren en verbinden.

 

Waar kom je te werken?

Dordrecht is met bijna 900 rijksmonumenten en ruim 1000 gemeentelijke monumenten één van de boeiendste monumentensteden van Nederland. De binnenstad en een groot deel van de 19e-eeuwse schil zijn door het Rijk aangewezen als beschermde stadsgezichten. Qua archeologie is de Dordtse bodem een ongeëvenaarde schat, met het accent op de late middeleeuwen.

De gemeentelijke organisatie bestaat uit 8 clusters. Eén van de clusters is Ruimtelijke Kwaliteit. Dit cluster is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de ruimtelijke ordening en openbare ruimte van Dordrecht. Dit doet zij door opstellen van beleid en het organiseren, programmeren, ontwerpen, realiseren en beheren op tactisch en operationeel niveau.

Ruimtelijke Kwaliteit bestaat uit 8 vakteams.

Je komt te werken in het vakteam Erfgoed. Dit is een zelforganiserend team van 6 specialisten op het gebied van monumentenzorg, bouwhistorie en archeologie.

Similar projects

+ Search all projects