Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance enterprise architect (zzp)

Geplaatst 23 mei 2022
Project ID: YIS 9115149
Plaats
Helmond
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jun. 2022
Einde: 30 nov. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 mei 2022 11:30

Startdatum inzet 1-6-2022

Einddatum inzet 30-11-2022

Uren per week: 16

Schaal 11/12 cao gemeenten

 

 

Gemeente Helmond is bezig met de verdere professionalisering van de functie van architect (voorheen informatiearchitect). Aanvullend op die professionaliseringsslag wordt een aantal architectuurkaders uitgewerkt, waaronder de enterprise architectuur. Dit valt dus buiten de professionalisering van de architectuurfunctie maar is onmisbaar voor het succes hiervan.

 

De uitdaging

Bij de verdere ontwikkeling en uitwerking van de enterprise architectuur binnen gemeente Helmond zoeken wij een enterprise architect die ons hierbij kan helpen én daarnaast een stuk coaching / mentoring van de interne enterprise architect op zich kan nemen om tot enterprise architectuur te komen (learning on the job). Het doel is om dit zodanig neer te zetten en te borgen binnen de eigen organisatie zodat dit in de toekomst zelfstandig gedaan kan worden. De enterprise architect van Helmond zal zelf ook bijdragen en meewerken aan de enterprise architectuur.

 

Taken

-        Opstellen en onderhouden van de enterprise architectuur

-        Strategisch adviseur van bestuur en directeur, CIO, Project Portfolio Commissie (PPC) en afdelingsmanagement Informatievoorziening en Automatisering

-        Vertalen van omgevingsontwikkelingen naar relevantie en consequenties voor gemeente Helmond

-        Advisering over inhoud en samenstelling van het projectportfolio en het onderkennen van afhankelijkheden tussen projecten

-        Adviseren over architectuurafwijkingen (als lid van het architectuuroverleg) en bijwerken van het afwijkingenregister

 

Duur van de opdracht

De insteek is om de enterprise architectuur te ontwikkelen in de periode van juni tot en met november. Het doel is in ieder geval om eind 2022 een vastgestelde eerste versie te hebben. 

 

 

De ideale kandidaat

 

  • De architect die wij zoeken heeft natuurlijk ruime ervaring in dit vakgebied en is bekend met het ontwikkelen en uitwerken van de enterprise architectuur. 
  • Je hebt kennis van architectuurmethoden en kunt deze gericht toepassen. 
  • Je hebt een academisch werk en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde opleiding zoals Bedrijfskunde of Informatiekunde. 
  • Idealiter heb je kennis van en ervaring met overheids- en gemeentelijke referentiearchitecturen en standaarden. 
  • Uiteraard beschik je over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, de juiste mate van organisatiesensitiviteit en goede communicatieve vaardigheden. 
  • Je hebt visie en overtuigingskracht, bent een netwerker en in staat op alle lagen van de organisatie relaties op te bouwen en te verbinden. 
  • Je bent standvastig zonder star te zijn, resultaat- en oplossingsgericht en vanuit je mensgerichte kant ook in staat anderen te coachen.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten