Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance directeur opgaven en gebiedsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 15 jan. 2024
Project ID: YIS 9147969
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 jan. 2024
Einde: 15 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 jan. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: eind 2024

Aantal uur per week: 36

Max tarief €153

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: nvt passende kandidaten worden na het aanbieden zsm voorgedragen.

Op 31 januari zullen er achtereenvolgens 2 gesprekken plaatsvinden. Het 1e gesprek vindt plaats met de gemeentesecretaris, concerndirecteur en HR Business Partner. Het 2e gesprek zal plaatsvinden met de programmamanager en hoofd grondbedrijf. Men streeft er naar om 1 februari een terugkoppeling te geven op de gesprekken.

De inhuurdesk van de gemeente belast kosten van de pre employment door aan de zzp. Kosten van VOG komen hier nog bovenop.

Je dient te beschikken over eigen telefoon en laptop.


Wil jij zorgdragen voor de (door)ontwikkeling en innovatie van Zuidplas? Geef jij uitvoering aan de door het college vastgestelde opgaven en gebiedsontwikkelingen? Stuur en regisseer jij op de uitvoering van besluiten? Kun jij bestuurlijke kaders naar organisatorische taakstellingen, projecten en programma’s vertalen?

Word dan Directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling.

 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 13 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

Zuidplas is een platte organisatie met weinig leidinggevende lagen. Daarmee wordt verantwoordelijkheid en ruimte gegeven aan de inhoudelijke experts in de organisatie, waarbij integraliteit en samenwerking binnen de organisatie voorop staan. De organisatie werkt als één organisatie aan de opgaven van het bestuur. Deze filosofie vereist leidinggeven op afstand met een coachende en faciliterende grondhouding. De inhoud is voornamelijk voor de vakinhoudelijke experts in de organisatie. Het management zorgt voor de faciliteiten en de (persoonlijke) ontwikkeling van de medewerkers. De driekoppige directie zorgt voor de integrale verbinding en daarbinnen is de Gemeentesecretaris eindverantwoordelijk.

Opgave-gestuurd werken brengt met zich mee dat de Directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling opgave-gestuurd werken stimuleert en samen met het team zorg draagt voor de juiste formulering en aanpak van de opgaven. Hoewel de Directeur Opgaven & Gebiedsontwikkeling primair verantwoordelijk is voor de opgaven en de Directeur Concern primair verantwoordelijk voor het concern/ de clusters is, is het directieteam integraal verantwoordelijk voor de gehele organisatie en geeft zij advies aan en over beide organisatieonderdelen.

 

Wat ga je doen?

 Als Directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling maak je deel uit van het directieteam, dat bestaat uit de Gemeentesecretaris, Directeur Concern en Directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling. Jij zorgt voor de integrale verbinding binnen de opgaven en gebiedsontwikkelingen en samen met de Directeur Concern voor de verbinding tussen de Concern-organisatie en Opgaven-organisatie en het College. Op die manier draag jij bij aan de gehele (door)ontwikkeling van de organisatie. Ook ben je strategisch partner voor andere organisaties en partijen en fungeer je als ambtelijk opdrachtgever.

 Als Directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling zie je erop toe dat opgaven worden gerealiseerd. Dit doe je door medewerkers binnen en buiten de organisatie continu met elkaar in verbinding te brengen en daar waar de verbinding nog niet gemaakt is ligt voor jou de opdracht de verbinding op te zoeken en te bewerkstelligen. Jij werkt met jouw verbindende kwaliteiten aan nauwe interne samenwerkingen. Dit doe je door onder andere de beleidsclusters Ingenieursdiensten en Beheer Openbare Ruimte (IBOR), Ruimtelijk Beleid (RB) en Beleid Samenleving en Bestuursadvies (BSB) uit de Concern-organisatie met de Opgaven-organisatie (in)formeel met elkaar in verbinding te brengen. De opdracht voor jou als Directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling is om deze manier van samenwerken en werken aan de opgaven verder vorm te geven en in te bedden in onze organisatie. 

 

Zuidplas staat als gehele organisatie voor uitdagende opgaven die gerealiseerd moeten worden waar jij als Directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling de regisseur van bent. Een aantal van die te realiseren opgaven behelzen onder andere de ontwikkeling van het Landschappelijk Zuidplas en daarmee het versterken van de groenstructuren, natuur en recreatieschappen in en om onze dorpen, de realisatie van het duurzaamheidsvraagstuk voor Zuidplas om daarmee Zuidplas een stuk duurzamer te maken en de structurele huisvestingsopdracht die gemeenten hebben gekregen voor de opvang van vluchtelingen, asielzoekers en statushouders. In alle opgaven komen verschillende accenten, zoals sociaal, veiligheid en cultuur aan bod en dienen ook een plek te krijgen in het geheel van samenwerken met de Concern-organisatie en de Opgaven-organisatie. Hoewel op jouw inhoudelijke kennis in de uitvoering van de opgaven geen beroep wordt gedaan, is een integrale blik en visie belangrijk om de juiste verbinding te maken met de clusters uit de Concern-organisatie. Met jouw kennis en visie op opgave-gestuurd/ opgave-gericht werken breng jij het geheel naar een hoger level.

 

Als Directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling ben je leidinggevende van de Programmamanagers, Opgavemanagers en de Clustermanager Gebiedsontwikkeling & Planeconomie. Je draagt zorg voor de uitvoering van de door het college vastgestelde opgaven en jij weet als geen ander hoe je politieke/ bestuurlijke kaders en visies naar organisatorische taakstellingen, projecten en programma’s moet vertalen in co-creatie met de Clustermanagers van de beleidsclusters uit de Concern-organisatie. Daarin lever je als directeur/ adviseur vanuit een strategisch kader advies en bijstand aan het bestuur. Vanuit een uitvoerend/ operationeel kader advies en bijstand aan de Clustermanagers van de beleidsclusters uit de Concern-organisatie. Je zorgt voor een continue verbetering in de processen om deze opgaven te monitoren en politiek (bij) te sturen.

Je beheert het gehele opgave-portfolio. Samen met het directieteam, bepaal je wanneer een opdracht of ontwikkeling de aanpak en sturing van een opgave nodig heeft. Daarin draag jij zorg voor de planning & control, inrichting en verbetering van de processen rondom de uitvoering van de opgaven.

Vanuit de organisatieontwikkeling zijn we op dit moment aan het onderzoeken of taken vanuit de Concerndirectie (tijdelijk) belegd gaan worden bij de Directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling.

Wat vragen wij van jou?

Je bent vernieuwend, geeft richting aan en denkt mee over de veranderingen van morgen en de ontwikkeling waar de organisatie voor staat. Je bent politiek en maatschappelijk betrokken en wil jouw bijdrage leveren aan een optimale leefomgeving van de inwoners van de gemeente Zuidplas. Je toont eigenaarschap door zelf de regie en verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan oplossingen, in te zetten acties en het bereiken van resultaten. Je stelt hoge eisen en normen aan de kwaliteit van jouw werk samen de collega’s die werken met opgaven.

Je hebt de vaardigheid om gezamenlijk de opgaven te realiseren waar we als organisatie voor staan. Jouw diensten voldoen aan de verwachtingen van je omgeving waarin je van buiten naar binnen kijkt en deze weet te vertalen in opgaven. Dit alles gebeurt in goede samenwerking met je collega’s. Verbindend, open, energiek en met een flinke dosis lef.

Je herkent jezelf in de competenties: coachend leidinggeven, resultaatgerichtheid, bestuurlijk adviseren, ondernemingszin, verbindend, omgevingsbewustzijn en creativiteit.

 Je neemt mee:

Specifiek voor deze functie heb je WO werk- en denkniveau met aantoonbare kennis van - en een frisse blik op het gebied van openbaar bestuur, organisatieontwikkeling, veranderkunde en bedrijfsvoering. Je hebt ruimte ervaring opgedaan als eindverantwoordelijk manager in een gemeente of gemeentelijke organisatie. 

Graag willen we nog benadrukken dat het zwaartepunt voor deze rol ligt op het verbeteren van de interne samenwerking, we zoeken dan ook iemand die heel sterk is in het tot stand brengen van verbindingen.

Er wordt gezocht naar een directeur met ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling/samenwerken en gebiedsontwikkeling. Men is niet op zoek naar kandidaten met ervaring op midden-management niveau.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten