Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance deelprojectleider Landbouw en Pilots - 16u/wk (zzp)

Geplaatst 21 nov. 2023
Project ID: YIS 9143965
Plaats
Leeuwarden
Uren
16 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 dec. 2023
Einde: 30 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 nov. 2023 17:00

Startdatum: 1-12-2023

Duur opdracht: 12 maanden

Aantal uren week: 16 uur per week

Inschaling: Schaal 11

Voorsteltermijn: dinsdag 28 november 17.00 uur

Terugkoppeling: woensdag 29 november

Gesprekken: vrijdag 1 december

Extra informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt.

Opdrachtgever: Provincie Friesland



Voor het Integraal gebiedsproces Idzegea zijn we op zoek naar een deelprojectleider landbouw en pilots. Je hebt affiniteit met de landbouwsector en bent een zelfstandig werkende projectleider die graag nieuwe initiatieven opstart en verder brengt.

We werken nauw samen met boeren, natuurpartijen, dorpsbelangen, ondernemers en andere betrokkenen uit het gebied aan een toekomstbestendig gebiedsplan. Het dagelijkse projectteam bestaan uit een projectleider, communicatieadviseur, inhoudelijk deelprojectleider én een ondersteuner. Vanuit het waterschap en de gemeente zijn een beleidsmedewerker landschap en een planvormer aangesloten.

Het project is een samenwerking van de provincie, het Wetterskip en de gemeente Súdwest Fryslan. De provincie is trekker. Verbinden, samenwerken en onderlinge afstemming zijn essentieel.

De taken van de projectsecretaris zijn:

·    Je bent het aanspreekpunt voor de landbouw in het gebied. Als zodanig sluit je aan bij het kwartaaloverleg van de klankbordgroep landbouw.

·    Je stuurt verschillende inhoudelijke en procesmatige pilots in het gebied aan. In samenwerking met het innovatieteam Veenweide en het projectteam. Het gaat o.a. om een pilot interactief peilbeheer en het ontwikkelen van een perspectief voor het Aanvalsplan Grutto in het gebied.

·    Je ontwikkelt in afstemming met de landbouw in het gebied, het collectief Súdwestkust en de projectleider nieuwe pilots, informatiebijeenkomsten en andere intiatieven voor de landbouw in het kader van de regiodeal NIL. Ook denk je mee in het ontwikkelen van andere initiatieven voor het gebied, zoals de samenwerkingsmaatregelen in het kader van het GLB.

·    Je adviseert het team op het gebied van landbouw en denkt waar nodig mee in grondzaken, onderzoek en ontwerpen die in het kader van het gebiedsproces plaatsvinden

·    Bij afwezigheid van de projectleider ben je aanspreekpunt en neem je deel aan overleggen.

Kwaliteiten

·        Je bent een zelfstandig werkend projectleider met gevoel voor landbouw en argrarisch natuurbeheer

·        Bij voorkeur heb je ervaring met de veenweideopgave, pilots en bedrijfsadvies

·        Je bent in staat mensen te motiveren en spreekt de taal van de landbouw

·        Je bent proactief en in staat prioriteiten te stellen

·        Je bent flexibel en werkt graag samen

Over Gebiedsontwikkeling Idzegea

Idzegea is één van de ontwikkelgebieden in het Friese Veenweideprogramma 2021-2030. Het gebied is ongeveer 2500 hectare groot en telt 55 boerenbedrijven. Het ligt in een waterrijke omgeving en is daardoor erg in trek bij toeristen. De bodem bestaat uit een dikke laag veen. Door de ligging biedt het gebied kansen voor weidevogels. In het kader van de Veenweideopgave is een gebiedsproces gestart.

Boeren, betrokkenen, belanghebbenden en de overheden (provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân en de gemeente Súdwest-Fryslân) werken samen toe naar een integraal plan voor de toekomst van het gebied. Binnen dit plan moet invulling gegeven worden aan het verminderen bodemdaling en co2 uitstoot; realiseren van klimaatbestendig watersysteem en het bieden van perspectief voor de landbouw. Ook de doelstellingen op het gebied van bodem, water en natuur van het NPLG worden ondergebracht in het proces. Daarnaast zijn er koppelkansen op het gebied van biodiversiteit, economie, leefbaarheid en natuur.

In februari is de startnotitie voor het gebiedsproces vastgesteld. Op dit moment wordt een projectteam samengesteld en een gebiedscommissie geïnstalleerd. Daarna start de ontwikkel- en onderzoeksfase officieel.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten