Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance deelcoördinator grondverwerving (zzp)

Geplaatst 17 feb. 2022
Project ID: YIS 9109261
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 25-02-2022 17:00 uur

Startdatum inzet: maart 2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: Minimaal 24, tot 36 (in overleg).

Tarief: schaal 10

 

Als technisch medewerker / deel coördinator aan- en verkopen kom je werken in het team aan- en verkopen binnen de afdeling Vastgoed en Grondzaken. Als technische medewerker / deel coördinator werk je voornamelijk voor de opgaven Natuur, Veenweide en Infrastructuur.

Je werkt in een vastgoed projectteam vaak bestaande uit een coördinator, deelcoördinator en grondverwerver. Het team wordt ondersteund door een juridische adviseur, het team juridische administratie en strategie.

 

Vanuit jouw rol ondersteun je de coördinator aan- en verkopen en het projectteam van de opgave in de realisatie van de opgave. Je bent daarnaast samen met de coördinator en grondverwerver het aanspreekpunt voor de werkzaamheden die de afdeling voor deze opgave uitvoert. Je houdt je actief en zelfstandig, onder leiding van de coördinator, bezig met het verwerven, ruilen, verplaatsen van (agrarische) gronden, opstallen, bedrijfswoningen, etc. inclusief het opstellen van aan- en verkoopovereenkomsten en alles wat daarbij komt kijken.

Je creëert oplossingsrichtingen op basis van inhoudelijke vastgoed analyse en inhoudelijke vastgestelde kaders. Daarnaast denk je mee over de inzet van de benodigde grondinstrumenten. Samen met de coördinator en de grondverwerver geef je uitvoering aan het aankoop-strategieplan en behaalt de afgesproken resultaten.

 

Wat doe je allemaal:

  • je initieert juridische aankoop overeenkomsten en stelt deze op t.b.v. de aankoop en ruil van gronden, opstallen waarbij je de juiste grondinstrumenten inzet, zoals kavelruil, opkoop, verplaatsen, schadeloosstelling, specifieke subsidies, etc.
  • Je stuurt mede de aankoopprocessen aan en bewaakt de voortgang (taxaties, bodemonderzoek, kaartmateriaal, overeenkomsten, notariële akten, e.d.). Je schrijft memo’s voor de ambtelijke en eventueel bestuurlijke overleggen. Je stemt dit natuurlijk af met jouw naaste collega’s binnen de afdeling.
  • Je zorgt dat de dossiervorming en archivering op orde is.

Afhankelijk van jouw competenties wordt jouw inzet bepaald. Hierbij kan het zwaartepunt op de interne en/of externe organisatie

 

De afdeling Vastgoed en Grondzaken is in beweging een afdeling met drie teams: team Strategie, team Aan- en verkopen en team Uitvoering en Beheer. De teams werken nauw samen en hebben elkaar nodig. De afdeling heeft een divers takenpakket en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het grondbeleid, vaak in opdracht van de opgaven.

We hebben het behoorlijk druk en er komen grote projecten zoals Stikstof, Natuur en Veenweide op ons af. Dus we kunnen versterking gebruiken. Wij werken samen met diverse externe partners zoals it Wetterskip, it Fryske Gea, Staatsbosbeheer, Landbouw- en natuurorganisaties en natuurlijk met de diverse eigen opgaven. Wij ontwikkelen ons naar een compleet professioneel Vastgoedbedrijf en zijn ons in diverse rollen aan het versterken.

Taken die wij doen zijn: grond-, huur- en pachtbeleid, beheer van alle provinciale eigendommen in onze provinciale grondbank, het ontwikkelen met onze partners van een Fryske Grûnbank, ontwikkelen en inzetten van grondinstrumenten, aan- en verkopen gronden en opstallen, verhuur en beheer provinciale eigendommen, (plan)schades en verzekeringen.

Je komt te werken binnen het team aan- en verkoop. Je werkt nauw samen met alle interne en externe opdrachtgevers en partners van Vastgoed, met de andere coördinatoren en grondverwervers binnen de afdeling en jouw projecten. Je werkt onder de aansturing van de vastgoed coördinator aan de opgave in een gebied of infra project. Je werkt echter ook zelfstandig binnen de projecten. De inzet op de projecten vindt in overleg plaats.

 

Functie-eisen

  • Aantoonbare ervaring (minimaal 3 jaar) met juridische kaders rondom grondverwerving in gebiedsontwikkeling of infra projecten.
  • Aantoonbare ervaring (minimaal 3 jaar) met het opstellen van vastgoedovereenkomsten
  • HBO opleiding, bij voorkeur gericht op (agrarisch) vastgoed.
  • Kennis van de agrarische vastgoedwereld en de inzet van grondinstrumenten.

 

Functie-wensen

  • Opleiding als rentmeester of een vergelijkbare opleiding (of momenteel in opleiding)
  • Communicatief goed zowel mondeling als schriftelijk.
  • Zelfstandige ervaring in het veld.
  • Gesprekspartner met oog voor de balans in de belangen van de Mienskip en onze opgaven
  • Kennis van de Friese taal is een pré

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten