Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance data analist sociaal domein (16-24 uur, zzp)

Geplaatst 2 mei 2023
Project ID: YIS 9132980
Plaats
Heeze, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 10 mei 2023
Einde: 1 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 mei 2023 12:00

Start: zsm

Eind: 1-8-2023 2/3 maanden

Uren: 16-24 uur

Schaal: 10

Reden: Vaste medewerker vertrekt, vacature gaat voor vast uitgezet worden

Ervaring data analyst sociaal domein is een must.

Remote werken in overleg, volledig thuiswerken is niet mogelijk.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Data-analist sociaal domein

Dit ga je doen

Hoeveel cliënten in de gemeente maken gebruik van een vervoersvoorziening? En hoe lang? Hoeveel jongeren hebben schulden? En hoeveel geld betalen we als gemeente op jaarbasis aan de cliënten die veel zorg nodig hebben? Vragen die we kunnen beantwoorden dankzij het dashboard dat jij ontwikkelt. Hiermee geef jij inzicht in het sociaal domein. Een uitdagende opgave, zeker gezien de dynamiek in dit domein en ontwikkelingen die spelen rondom de Jeugdwet en de Wmo.

Als data-analist haal jij informatie uit verschillende systemen. Via beleidsmedewerkers, het management en portefeuillehouders breng jij in kaart welke informatiebehoeften er binnen de organisatie zijn. Hierbij vraag je ook kritisch door: waarom wil een collega die informatie? Jij gaat op zoek naar de vraag achter de vraag en vertaalt deze naar het dashboard. Ook verstrek je op verzoek informatie die nodig is om bijvoorbeeld een jaarrekening, kadernota of begroting op te stellen. Je draait rapportages uit en analyseert gegevens. Daarbij kijk je niet alleen naar de cijfers uit het verleden, maar denk je ook vooruit en signaleer je trends en ontwikkelingen. Zo stel jij op basis van diverse factoren en demografische gegevens prognoses. Dit geeft de gemeente grip op de kosten binnen het sociaal domein voor de komende jaren. 


Functie profiel:

  • Hbo- of wo-niveau en financiële kennis, die je bijvoorbeeld hebt opgedaan tijdens een opleiding bedrijfskunde, bedrijfseconomie, business administration of vergelijkbaar.

  • Minstens drie jaar ervaring als data-analist, businessanalist of in een soortgelijke functie.

  • Kennis van de tools PowerBI en Cognos.

  • Sociale betrokkenheid en een proactieve werkhouding.

  • Het vermogen om situaties analytisch te benaderen.

  • De communicatieskills om cijfers te vertalen naar heldere taal zodat je collega’s en het management je begrijpen.

                                                                                                 

Als enige data analist in de afdeling is inwerken op de materie lastig. Wij zoeken iemand die zelfstandig zonder veel inwerking kan starten en ervaring heeft met het Sociaal Domein.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten