Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance controller (zzp)

Geplaatst 3 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110458
Plaats
Lelystad
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 28 mrt. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum:  28 maart 2022 of sneller

Duur: 6 maanden (optie verlenging 2x 6 maanden)

Aantal uur p/w: 36

Inschaling: 11 Cao Gemeenten:

Deadline sollicitatie: 08-03 16:00 uur

 

LELYSTAD GEEFT LUCHT
Lelystad. Stad in nieuw land. Hoofdstad van Nederlands jongste provincie Flevoland. Op dit moment telt Lelystad ruim 78.500 inwoners. De ambitie is om door te groeien naar 100.000 inwoners en ongeveer 45.000 arbeidsplaatsen in 2040. Daar zit toekomst in! Lelystad maakt zich klaar voor een next level. De stad wil groter en sterker worden. Steeds meer op eigen benen staan en haar unieke kwaliteiten beter inzetten.

Werken voor Lelystad
Wie werkt voor Lelystad, pakt zijn verantwoordelijkheden, is transparant, prestatiegericht en kiest slim. Dat geldt voor iedereen in onze organisatie. Dat doen we in een open cultuur, met zo min mogelijk managementlagen. We zijn experts op ons eigen vakgebied en zorgen dat we dat ook blijven. We werken volgens onze kernwaarden: samen, betrokken en duidelijk. We hebben onze vaste taken, maar leveren ook onze bijdragen aan grotere opgaven in de stad. Dat doen we samen met partners, ondernemers en inwoners. We versterken daarom onze strategische kracht en zorgen ervoor dat we onze organisatie zo inrichten dat we onze dienstverlening op orde houden en kunnen werken aan het waarmaken van de ambities van de stad.

We zoeken per ommegaande een controller voor de duur van 6 maanden met kans op een verlenging van 2x een half jaar.

Ben jij…
Iemand die in staat is om meerwaarde te creëren? Zie jij jezelf als een verbindend adviseur met gevoel voor cijfers en de wereld daarachter, voor wat is en wat zou kunnen? Heb jij affiniteit met het Fysiek Domein?

De plek in de organisatie…
Planning & Control ondersteunt het directieteam en het college en formuleert strategische kaders op het gebied van de bedrijfsvoering voor de gehele organisatie.

Het team…
Planning & Control bestaat uit 8 betrokken professionals met een adviserende, toetsende en regisserende rol voor het management binnen de gemeente Lelystad.

Wat ga je doen?
Het controlteam binnen Bedrijfsvoering heeft een duidelijk doel: uitmuntende adviezen leveren aan een organisatie waar jaarlijks veel geld in omgaat. Grote getallen en als controller stel jij vast of de besteding van de budgetten volgens plan verloopt of dat er moet worden bijgestuurd. De informatie waarmee je werkt is deels afkomstig uit data-analyses, voorspelmodellen en andere business intelligence, maar de gesprekken die jij voert met budgethouders en leidinggevenden zijn en blijven mensenwerk. Daarin stel je vragen, deel je risico- en trendanalyses, presenteer je de financiële positie en geef je adviezen, bijvoorbeeld over de planning- en controlcyclus, subsidies en financiële oplossingen. Het zwaartepunt van jouw werkzaamheden ligt aanvankelijk binnen het Fysiek Domein,  maar inzet op andere werkterreinen is niet uitgesloten.

 

Kort samengevat

  • Ben je volwaardig sparringpartner voor het management
  • Regisseer je voor je account de begroting en verantwoording en beïnvloedt gedrag via control instrumenten
  • Breng je businessvraagstukken in verbinding met andere vakgebieden en specialisten
  • Toetst je voorgestelde besluiten aan interne en wettelijke kaders
  • Creëer je inzicht en grip via het (door)ontwikkelen van sturingsinformatie
  • Regel je beheersmaatregelen in (bijv. inrichten en onderhouden van de administratieve organisatie, het analyseren van bedrijfsrisico’s en benoemen van kritische succesfactoren) die bijdragen aan het behalen van de organisatiedoelstellingen
  • Stel je rechtmatigheid vast

 

Wie ben je?
Jij bent een onafhankelijk denkende financiële professional en een goede adviseur. Je wilt je kennis van overheidsregelgeving en financiën daarnaast graag inzetten voor mooie en verantwoorde maatschappelijke resultaten op het terrein van control. Daarom heb je oog voor de bestuurlijke context, kwaliteit en juiste en volledige (financiële) informatie, en toon je creativiteit en flexibiliteit als de situatie erom vraagt.
 

Verder ben je iemand die:
 

  • Stevig in zijn/haar schoenen staat
  • Zowel een teamplayer is als iemand die zelfstandig kan werken
  • Communicatief sterk is en de verbinding kan leggen tussen diverse bedrijfsonderdelen en disciplines;
  • De business wil begrijpen en oplossingsgericht kan meedenken
  • Op de juiste momenten switcht tussen betrokkenheid en onafhankelijkheid
  • Een bedrijfseconomische opleiding volgde op HBO/WO-niveau
  • Affiniteit heeft met het Fysiek Domein 
  • Aantoonbare ervaring heeft met gemeentefinanciën incl. bijbehorende wettelijke kaders

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten