Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance contractmanager Dordtse spoorzone (zzp)

Geplaatst 14 dec. 2022
Project ID: YIS 9125456
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
24 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 10 jan. 2023
Einde: 13 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 jan. 2023 09:30

Startdatum inzet: 13-01-2022

Inzet: De gemiddelde inzet bedraagt 20 - 24 uur per week

Periode inzet: Zelfstandige één jaar (optie op verlenging met één jaar)

Tarief: Schaal 13

De gesprekken zullen plaatsvinden op 12-1-2023.


Wij zoeken een ervaren Contractmanager voor de Spoorzone. Als Contractmanager vind jij de juridische control van grote projecten een uitdaging en ga je voor het beste resultaat. Wil je mooie projecten, dan kom je bij ons werken. 

Contractmanager Dordtse Spoorzone  

De gemeente Dordrecht is met 120.000 inwoners een van de grotere gemeenten van Nederland. Binnen de gemeente zijn er ruim 56.000 woningen. Om haar bijdrage te leveren aan de woningvoorraad zal Dordrecht, als onderdeel van de Verstedelijkingsalliantie Leiden Dordrecht, de komende periode 10.000 woningen en voorzieningen (laten) realiseren in het gebied rond het spoortraject dat binnen de stadsgrenzen van Dordrecht-Zuid tot Zwijndrecht loopt, aangeduid als de Spoorzone. De projectorganisatie Dordtse Spoorzone wordt ingericht in lijn met het IPM-rollenmodel en is thans op zoek naar een ervaren contractmanager (CM).

Meer informatie is te vinden op www.dordrecht.nl


Opdracht

Als contractmanager neem je binnen het IPM team Spoorzone de verantwoordelijkheid voor de contractadministratie, de beheersing van de contracten en adviseer je over de strategische uitgangspunten. Tot je taken behoren:

-         het opstellen van diverse overeenkomsten tussen gemeente en partijen t.b.v. Dordtse Spoorzone (samenwerkingsovereenkomsten/ontwikkelovereenkomsten, realisatieovereenkomsten);

-         het bewaken van de onderlinge consistentie tussen de verschillende overeenkomsten; 

-         de juridische advisering van het MT van Spoorzone ten aanzien van de naleving van de gesloten overeenkomsten (juridische control).


De organisatie en het team

Wij werken in het project Dordtse Spoorzone volgens het IPM model dat uitgaat uit van 5 verschillende rollen (projectmanagement, projectbeheersing, omgevingsmanagement, contractmanagement en technisch management), die allen verantwoordelijkheid dragen voor een onderdeel van het project. Jij vervult de rol als contractmanager. Als contractmanager ben je verantwoordelijk voor het gehele proces van het vaststellen van de inkoopbehoefte, het opstellen van het inkoopplan en de aanbestedingsstrategie, de contractvoorbereiding, -aanbesteding en -uitvoering richting alle marktpartijen, de contractbeheersing (contractbewaking) en realisatie van het contract binnen de projectkaders. Je voert niet alle zaken zelf uit, maar doet dit in samenwerking met collega's in de project- en lijnorganisatie

Jouw visitekaartje

Je neemt een duidelijke en centrale rol in binnen het project ‘Dordtse Spoorzone’ en binnen het IPM-samenwerkingsmodel. Je brengt je ervaring, methoden en technieken in die je met succes bij eerdere projecten en programma’s hebt toegepast. Je hanteert een coachende sturende rol, je nodigt en daagt de adviseurs en (externe) partners uit om hun inhoudelijke verantwoordelijkheden te nemen.

 

Wat neem je mee?

·        Een afgeronde WO opleiding rechten;

·        Minimaal 8 jaar werkervaring;

·        Aantoonbare werkervaring met het opstellen van overeenkomsten tussen rijk, provincie en gemeente betreffende gebiedsontwikkeling en/of infrastructuur (omschrijf dit in het CV).

·        Relevante kennis van en ervaring met het realiseren van (multidisciplinaire) infrastructuur / gebiedsontwikkelingsprojecten in de afgelopen 5 jaar;

·        Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving;

Competenties:

-         Analytisch vermogen

-         Bestuurlijke sensitiviteit

-         Visie

-         Inlevingsvermogen

-         Overtuigingskracht

-         Initiatief

-         Teambuilding

 

Waar kom je te werken?

De Gemeente Dordrecht werkt, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Je komt te werken bij iPM in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 90 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten