Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consultant beschermen, beheren, beveiligen (zzp)

Geplaatst 23 feb. 2024
Project ID: YIS 9151239
Plaats
Almere
Uren
24 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 18 mrt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 feb. 2024 13:00

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

Uren: 24

Startdatum: gewenst 18-3-2024

Duur opdracht: t/m 31-12-2024

Schaal: 10-11

Voorsteltermijn: 29-2-2024


Adviseur Beschermen, Beheren, Beveiligen

Als gemeente is het belangrijk om ons informatiebeheer op orde te hebben. Als overheidsorganisatie moeten voldoen aan wet- en regelgeving, zoals de Archiefwet en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarnaast is goed informatiebeheer van belang voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. We willen een transparante en betrouwbare overheid zijn. Slecht informatiebeheer kan bedrijfsrisico's, juridische risico's en imagoschade tot gevolg hebben Bijvoorbeeld wanneer belangrijke informatie onterecht vernietigd is of we WOO-verzoeken niet kunnen beantwoorden.  

 

Afdelingen Stedelijk Beleid, Gebiedontwikkeling en Economische Ontwikkeling en Grondzaken zoeken ondersteuning bij het invullen van de ‘drie B’s’. 3B staat voor ‘beschermen’, ‘beheren’ en ‘beveiligen’ en gaat over de juiste omgang met informatie en data.

 

De aanpak bestaat uit zeven afdelingsdoelen. De opdrachtnemer ondersteunt de afdelingen bij het invullen van de afdelingsdoelen.

Stap 1 is het inventariseren en het invullen van de Information Governance Overzichten (IGO’s) voor de werkprocessen in i-Navigator. De opdrachtnemer inventariseert welke processen binnen de afdelingen in gebruik zijn en stelt de IGO’s op. De opdrachtnemer is verantwoordelijk voor het uitvoeren van afdelingsdoelen:

Basis op orde; Risicobewust en in control; en Inrichten informatiebeheer processen.

In samenspraak met de opdrachtgever wordt bepaald of er een aanvullende opdracht nodig is voor het uitvoeren van de andere afdelingsdoelen.

Taken:

  • In kaart brengen van de werkprocessen binnen de afdeling en de afdelingsoverstijgende processen); 

  • Werkprocessen toevoegen in iNavigator, IGO's vullen en matchen met processen in Engage en overige relevante applicaties op de afdelingen; 

  • Bestaande IGO's aanvullen met informatiebeheer-aspecten; 

  • Advies over het vervolg en de capaciteit per afdeling.

Competenties en vaardigheden:

  • Aantoonbare ervaring met vergelijkbare procesinventarisatie, -beschrijvingen

  • Omgevingssensitief

  • Resultaatgericht

  • Analytisch

Opleidingsniveau:

  • HBO+

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten