Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent WMO maatschappelijk werk (zzp)

Geplaatst 21 jul. 2022
Project ID: YIS 9118093
Plaats
Horst, Limburg
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 8 aug. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
65 - 74 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 jul. 2022 14:00

Startdatum: zo snel mogelijk

Duur opdracht: 10 oktober 2022

Uren per week: 28 tot 32 uur 

Tarief: indicatie € 70,-

Geschikte kandidaten worden direct onder de aandacht gebracht, de vacature kan dan ook eerder gesloten worden.


 

Medewerkers Gebiedsteam - WMO consulent met aandachtsgebied maatschappelijk werk

 

Dit ga je doen

Wij zijn op zoek naar versterking van de gebiedsteams van Gemeente Horst aan de Maas. Onze gebiedsteams zijn verantwoordelijk voor de toegang tot ondersteuning en zorg voor alle inwoners van Horst aan de Maas. We willen graag dat iedereen deelneemt binnen onze gemeenschap. Met inwoners die in het dagelijks leven problemen tegenkomen, waardoor ze niet of niet volledig deel kunnen nemen in onze gemeenschap, gaan we op zoek naar een passende oplossing. Binnen het gebiedsteam richt de WMO-consulent zich voornamelijk op de hulpvragen van de doelgroep volwassenen. We brengen de hulpvraag breed in beeld. Dit wordt zoveel mogelijk gestimuleerd vanuit een oplossingsgerichte werkwijze. Wanneer ondersteuning aan de orde is, zorgt het team voor snelle, kwalitatief goede en integrale ondersteuning aan de inwoner. Voor de samenstelling van ons team zijn we op zoek naar een WMO-consulent die een achtergrond heeft in de psychosociale ondersteuning, bijvoorbeeld maatschappelijk werk.

 

Een dag uit het leven van een WMO-consulent

Donderdagochtend. Je start je dag met je teamoverleg. Het moment om even aandacht voor elkaar te hebben; hoe zit iedereen erbij? Wat mededelingen vanuit de teamleider en dan de casuïstiekbespreking. Je brengt in dat je een toename ziet in vragen rondom inwoners met psychiatrische problematiek. Er vindt duidelijk een afschaling plaats vanuit de GGZ naar begeleiding vanuit de WMO. Je collega’s herkennen dit en je stemt af dit te delen met de afdeling beleid zodat we hier goed op kunnen anticiperen.

Vervolgens heb je nog tijd voor wat kantoorwerk. Eerst naar je e-mail kijken en vervolgens het uitwerken van een leefzorgplan. Tijdens een huisbezoek kwam naar voren dat een inwoner behoefte heeft aan een duidelijke structuur in zijn week. Om een duidelijk dagritme in te bouwen hebben je met hem afgesproken dat zowel jij als de inwoner gaan onderzoeken of er passende voorzieningen zijn binnen de gemeenschap waar hij een passende dag invulling kan vinden. Je neemt contact op met een dorpsondersteuner om de mogelijkheden te verkennen. Je stuurt de inwoner vervolgens een overzicht van voorzieningen in de buurt waarvan jij denkt dat ze aansluiten bij de wensen en mogelijkheden, zodat hij deze kan gaan verkennen. Mooi, deze acties kun je van je lijstje strepen!

Vervolgens heb je een afspraak met een inwoner voor wie je kortdurende hulpverlening biedt vanuit het maatschappelijk werk. Je bespreekt zijn/haar hulpvraag en onderzoekt hoe je deze inwoner weer in zijn/haar eigen kracht kunt zetten of je geeft praktische informatie en adviezen.

 

In de middag heb je nog een huisbezoek gepland staan bij een gezin. Je bent al wat langer bij ze betrokken en hebt zorg geïndiceerd. Maar er is sprake van multiproblematiek bij de ouders en er zijn wat zorgen om de veiligheid van het kind. Daarom behandel je deze casus met een gezinscoach uit het Gebiedsteam. In de auto bespreken jullie het bezoek na; jullie besluiten dat het nodig is de meldcode te volgen en plannen een overleg met de gedragswetenschapper. Vervolgens door naar een huisartenpraktijk waar je contactpersoon van bent. Daar heb je een overleg met de POH-GGZ om enkele vragen rondom inwoners door te spreken. Je denkt mee of de inzet vanuit de WMO passend is en geeft nog enkele adviezen om voorliggend te proberen. Zo, de dag zit er weer op!

 

Herken jij jezelf?

  • Je hebt een sterk analytisch vermogen, kan zelfstandig werken en neemt verantwoordelijkheid.
  • Je bent een enthousiaste en energieke teamspeler en kunt anticiperen op veranderingen
  • Je hebt minimaal een passende afgeronde HBO opleiding richting maatschappelijk werk
  • Je hebt kennis van de ontwikkelingen binnen de Wmo en het indiceren van zorg.
  • Je hebt kennis van de wet verplichte GGZ
  • In de interactie met anderen toon je een actieve en open luisterhouding, waardoor de ander zich gehoord en begrepen voelt.
  • Je bent in staat om binnen een korte periode de kern te ontdekken en vanuit die situatieanalyse een gedegen advies doen voor passende vervolghulp.
  • Strak plannen, organiseren en rapporteren zit je in de genen.
  • Een casus benader je vanuit een systeemgerichte visie
  • Kennis van de lokale sociale kaart is een pre.

 

Dit ga je doen

Als consulent zorg en ondersteuning heb je de volgende taken:

  • Verhelderen en analyseren van ondersteuningsvragen middels het vraagverhelderingsgesprek
  • Oppakken van taken rondom beschermd wonen en maatschappelijke opvang
  • Eventueel inschakelen specialistische expertise
  • Samenwerken met partners uit het voorliggend veld
  • Aansluiten bij initiatieven in de wijk
  • Met klant integraal ondersteuningsplan (leefzorgplan) samenstellen
  • Toewijzen en bemiddelen naar ondersteuning / zorg
  • Coördinatie en regie voeren op ondersteuning / zorg (casemanagement)
  • Kortdurende uitvoering van psychosociale ondersteuning en zorg

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten