Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Consulent TONK

Posted Apr 1, 2021
Project ID: YIS000582
Location
Best
Duration
4 maanden
(Apr 8, 2021 - Aug 1, 2021)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
30 - 55 €/hr

Taken

Als gevolg van de Corona-crisis hebben sommige huishoudens te maken met een onvoorzienbare, onvermijdelijke en plotselinge terugval in hun inkomen. Deze huishoudens kunnen daardoor in de problemen raken met de betaling van noodzakelijke kosten, waaronder woonlasten. Deze problemen kunnen niet worden opgelost door het stelsel van sociale zekerheid en de eerder genomen maatregelen uit de steunpakketten. Sommige huishoudens dreigen tussen wal en schip te vallen.

De TONK ( Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is voor huishoudens die te maken hebben met een inkomensterugval. En daardoor de noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen uit het inkomen.

De TONK regeling is een onderdeel van de bijzonder bijstand.

Als consulent TONK beoordeel je de aanvraag, ondersteund door bewijsstukken (woonlasten, energiekosten, inkomsten, vermogen etc..), aan de hand van het gemeentelijk beleid. Zodra alle relevante bewijsstukken zijn verzameld, dan beoordeel je het recht op TONK.

Dit wordt kort omschreven en gemotiveerd in een rapportage waarna de conclusie van de rapportage in een beschikking (brief) aan de aanvrager wordt medegedeeld. Een uitdagende en belangrijke (administratieve) functie dus!


Functie-eisen

Wij vragen aan kennis en ervaring:

  •  Je hebt een MBO+ / HBO diploma (werk- en denkniveau);
  • Je hebt zo mogelijk relevante werkervaring, bijvoorbeeld als inkomensconsulent, Bijzondere Bijstand of Tozo-Consulent en/of op een andere manier gewerkt met de Participatiewet;
  • Je hebt affiniteit met financieel administratieve processen;
  • Bij voorkeur kennis van onze systemen als Civision, Makelaar en Suwinet.
  • Mag dus ook een stevige MBO’er zijn, die administratief onderlegd is en onder leiding van een van onze vaste klantmanagers de taken kan uitvoeren.


Sollicitatie deadline is 06-4 om 08:00 uur


Similar projects

+ Search all projects