Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent schulddienstverlening (zzp)

Geplaatst 31 jan. 2022
Project ID: YIS 9108622
Plaats
Boxtel
Uren
16 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 14 feb. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
0 - 65 €/uur

Sollicitatie deadline: 3-02 12:00

Schaal 9

16 uur per week

start: zsm

einddatum voorlopig 31-12-2022

richtlijntarief: € 60-65. Het is toegestaan te bieden met een hoger tarief, mits dat in lijn is met de kwaliteit van het CV

 

Schulddienstverlening is onderdeel van team Participatie en de wijkteams binnen het venster Sociaal. Het team schulddienstverlening is een team dat bestaat uit 5 personen. Het team is voor een belangrijk deel zelfsturend. 

Als consulent schuld dienstverlening ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig afhandelen van aanvragen schulddienstverlening fase I. Wij verwachten dat je in geval van crisis snel kunt schakelen en de hulpvraag direct oppakt. Dit alles vanuit de visie van integrale dienstverlening.  

Schuldbemiddeling en sanering worden uitgevoerd door de Kredietbank Nederland.

Ook wordt van je verwacht dat je kijkt naar landelijke trends en lokale ontwikkelingen die relevant zijn voor je werk en een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening. De omgekeerde toets zijn geen onbekende begrippen en daar wordt je enthousiast van.

 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

·      Je voert intake- en begeleidingsgesprekken en stabiliseert de financiën van de cliënt. 

·      Ja pakt signalen op vanuit de vroegsignalering.

·      Je denkt met de cliënt mee over oplossingen, motiveert de cliënt en je geeft budgetadviezen.

·      Zo nodig verwijs je door naar andere instanties, onderhoud je contacten met schuldeisers, bewindvoerders en budgetbeheerders. 

·      Je onderhoudt het netwerk met de verschillende ketenpartners en je vindt het interessant om presentaties te geven en/of informatie bijeenkomsten te organiseren.

 

Wat zijn jouw kwaliteiten?

·      Je bent analytisch, gaat voor het beste resultaat, beschikt over een gezond gevoel voor humor en relativeringsvermogen.

·      Je hebt een holistische kijk op zaken en kunt buiten de geijkte paden denken,

·      Je bent iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat, goed om kan gaan met weerstand, affiniteit heeft met de doelgroep en zich hierin kan verplaatsen.

·      Je werkt cliëntgericht, bent communicatief vaardig en kan ‘out of the box’ denken. Je bent in staat om de wet goed te interpreteren en op een dusdanige manier in te zetten zodat je echt een verschil kunt maken voor jouw cliënt.

·      Je bent ruim inzetbaar en kunt integraal werken binnen het brede sociale domein en over de domeinen heen.

·      Je bent in staat om in teamverband aan een gezamenlijke opdracht te werken.

·      Je bent kritisch en onderzoekt iedere ondersteuningsvraag grondig waarbij de kantelingsgedachte, zelfredzaamheid van de cliënt en het sociale netwerk steeds meegenomen wordt.

Requirements:

Wat vragen we van jou?

·      Je beschikt over een opleiding Schulddienstverlening op HBO niveau, of een relevante HBO opleiding zoals sociaal juridisch of maatschappelijk werk.

·      Je beschikt over minstens twee á drie jaar relevante werkervaring.

·      Je beschikt over de capaciteit om achter de voordeur van de cliënt te kijken.

·      Je bent bekend met de wet gemeentelijke Schuldhulpverlening (WGS) en hebt kennis van aanverwante regelgeving zoals in ieder geval de Particiaptiewet en minimaregelingen.  

·      Je bent in staat helder, kort en krachtig te rapporteren.

·      Je bent digitaal goed onderlegd en als je bekend bent met de Suite4WIZ, is dat een pré.

·      Je beschikt over een flexibele werkhouding en bent bereid om ook buiten reguliere kantoortijden te werken.

·      Je woont het liefst binnen de regio (max. 1 uur reistijd) en als je beschikt over een eigen auto is dat een pré.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten