Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent jeugd (zzp)

Geplaatst 30 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131314
Plaats
Gemert
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 17 apr. 2023
Einde: 14 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 apr. 2023 12:00

Start : half april

Duur: half augustus

Uren: 36 uur

Tarief: passend bij schaal 9



“Wil jij met mij meekijken naar deze kwestie?” Een collega vraagt jouw hulp voor een complexe casus met huiselijk geweld. Je bent net terug van 2 huisbezoeken en hebt vanmiddag nog een overleg met de politie. Natuurlijk maak je even tijd voor jouw vakgenoot, want binnen jullie team staan jullie voor elkaar klaar. Jouw dagen zijn vaak enerverend door de uiteenlopende materie en de unieke manier waarop de gemeente Gemert-Bakel zorg en ondersteuning in het Sociaal Domein oppakt, namelijk focus op preventie en zelf ook hulp verlenen waar dat kan. 

Organisatie

Je bent natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar deze functie. Toch willen we even je aandacht vasthouden om onszelf voor te stellen. Kort en krachtig. Gemert-Bakel, een landelijke gemeente met een ondernemende bevolking. We hebben zo’n 30.000 inwoners en binnen de gemeentegrenzen is er variatie van zeven kleine en wat grotere kernen, ieder met hun eigen karakter en uitdagingen. Het gemeentehuis staat in Gemert, de grootste van de zeven. Samen met onze collega’s zoeken we naar manieren om dingen slimmer, beter of anders te doen dan we tot nu toe deden. En daar kunnen wij jouw vernieuwende blik goed voor gebruiken.

Hoe ziet jouw werk eruit?

Je fungeert als consulent jeugd & gezin binnen een team van rond de 20 collega’s: consulenten, specialisten en ondersteuners.

Je hoort er niet alleen op televisie veel over; ook in je eigen omgeving vang je verhalen op over toenemende vragen vanuit gezinssituaties. Het geeft jou veel voldoening dat jij de expertise hierin hebt en je vanuit jouw hart inzet om tot de beste ondersteuning en aanpak voor een gezin te komen. Gemert-Bakel heeft binnen het Sociaal Domein alle expertise in huis op één werkvloer. Door deze integrale manier van werken pak jij zowel kleine als grote casussen zelfstandig op en zijn de lijnen kort. Precies wat jij wenst in een baan! 

Binnen het kennisrijke, stabiele team van het Sociaal Domein wordt hard gewerkt. Humor is een belangrijk kenmerk en iedereen helpt elkaar. Ofwel: je komt in een warm bad terecht. En dat is fijn, want jouw werk vergt best wat van je. Op het moment dat een hulpvraag binnenkomt, inventariseer jij hoe deze vraag opgepakt wordt. Of het nou gaat over een opvoedingsvraag van een ouder of om een onveilige situatie waarin direct gehandeld moet worden, jij weet wat er van jou verwacht wordt. Je fungeert eerst zelf als ondersteuner richting het gezin en maakt een plan van aanpak, waarover jij – ook over de uitvoering – de regie voert. Eventueel maak je ook zelf een beschikking op. Jij neemt diverse rollen aan en schakelt makkelijk tussen hulpverleners en ketenpartners. Door je ervaring ben je zeker ook inzetbaar op de meer complexe casussen. 

Wanneer zijn we een match?

Nog steeds enthousiast? Lees dan verder, zodat je weet of wij bij elkaar passen. Wij zijn op zoek naar een tijdelijke collega met:

·       Een relevant WO- of HBO-diploma (Sociale Studies / Pedagogiek / Jeugdverpleegkundige);

·       Kennis van de Jeugdwet,

·       Ervaring in het werken met gezinnen/jeugdigen met een SKJ/BIG-registratie en/of binnen een gemeentelijke organisatie

Verder:

  • Ben jij oplossingsgericht, verantwoordelijk en accuraat;

  • Heb jij een helicopterview, waarmee jij goed de verschillende lijnen binnen één gezin samenbrengt in een plan;

  • Heb jij veel expertise van kind en gezin en o.a. veiligheid;

  • Durf jij beslissingen te nemen in moeilijke en complexe situaties;

 

Heb jij al een link met onze gemeente? Dat zou perfect zijn. Maar we overtuigen je graag dat onze gemeente je hart kan stelen.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten