Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent jeugd (zzp)

Geplaatst 28 nov. 2022
Project ID: YIS 9124422
Plaats
Lansingerland, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
Start: 27 feb. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 feb. 2023 13:00

Startdatum: Zsm

Open einde

Uren per week: 36,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wat je gaat doen

Jouw uitdaging: je zet de juiste hulp in bij complexe situaties met jeugdige inwoners. Je biedt gezinnen een passende oplossing bij lastige thuissituaties. Je treedt in gesprek met inwoners en onderzoekt welke problematiek er speelt. Je stelt de hulpvraag duidelijk en stelt samen met de inwoners een maatwerkarrangement op. Hiervoor werk je integraal met consulenten van andere vakgebieden in het sociale domein.

 

Voor de samenleving vervul jij een belangrijke rol. Jouw voornaamste werkzaamheden bestaan uit:

·         Evalueert met zowel het gezin als de samenwerkingspartners;

·         Je stuurt op participatiemogelijkheden waar nodig en stelt nieuwe zorg arrangementen op waarbij je de eigen kracht van het gezin activeert; en

·         Je ziet toe op een goede en efficiënte jeugdhulpverlening. Indien nodig grijp je in en stuur je bij.

Wie je bent

Je draagt verschillende oplossingen aan bij lastige situaties. Je betrekt elk gezinslid in het gesprek en nodigt hen uit mee om wensen uit te spreken en mee te denken over oplossingen. Bij het benoemen van delicate kwesties houdt je rekening en gevoelens van de anderen. Je haalt de onderste steen boven door gerichte vragen te stellen. Je vertaalt de tegenstellingen in oplossingen en komt met passende ideeën. Je houdt hierbij wel oog voor eventuele risico’s en de (on)mogelijkheden van te nemen vervolgstappen.


Wij vragen

In deze rol draag je bij aan een veilige en gezonde opgroeisituatie van ouders en kinderen. Wij vragen van jou de volgende kennis en ervaring:

·         Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau, bestaand uit een afgeronde opleiding in de richting van Pedagogiek, Toegepaste Psychologie, Maatschappelijk Werk of vergelijkbaar;

·         Je hebt enige werkervaring in een vergelijkbare rol en bent SKJ geregistreerd;

·         Je beschikt bij voorkeur over kennis van de applicatie Suite4SociaalDomein en kennis van de jeugdwet.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten